PIXI GLOW TONIC JA HEHKUVAN IHON ETSINTÄ

Pixi Glow Tonic

Hölskytellessäni tänä aamuna pullosta viimeisiä ulos, muistin että minunhan piti kirjoittaa Pixin Glow Tonicista aikoja sitten! Jos siis koet että ihosi on tympeän värinen ja kaipaa hehkua = kuorintaa, älä lähde ihan vielä minnekään.

Vierastin kasvoveden käyttöä pitkään, sillä en varmasti ole ainoa jonka mieleen ovat pureutuneet muistot teiniajalta ja kasvovesistä, joiden sisältämä alkoholi kirveli ihoa ja sai silmät vuotamaan. Alkuvuodesta kuitenkin näin valon, kun aihetta opiskeltuani tajusin kasvoveden idean ihon kosteuttajana, pH:n tasapainottajana sekä Glow Toniciin viitaten, ihmeidentekijänä.

Glow Tonic on yksi meillä Suomessa suht tuntemattoman Pixin suosituimpia tuotteita, jonka ihonhoitoguru Caroline Hirons nosti kulttimaineeseen muutama vuosi sitten.

Kyseessä on ihoa heleyttävä eli kuoriva kasvovesi, jonka teho perustuu sen sisältämään viiteen prosenttiin glykolihappoa. Glykolihappo kuuluu AHA-happoihin, eli se kuorii tehokkaasti mutta hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, kuitenkin ihoa kuivattamatta tai käristämättä.

Minulle kemiallinen kuorinta sopii, sillä se on hellävaraisempaa kuin “fyysinen” kuorinta, eli se jossa kuorinta-aineen teho perustuu kuoriviin rakeisiin. Fyysisiä kuorintoja käytän edelleen, mutta harvakseltaan. Tässä tapauksessa kemiallinen kuorinta ei muuten ole läheskään sama asia kuin ne horror-kuvat ja videot, joissa kemiallisen kuorinnan jälkeen iho hilseilee pois ja on kirkuvan punainen. Ammattilaisten tekemissä kuorinnoissa happojen vahvuus on aivan eri luokkaa kuin kuluttajalle myytävissä tuotteissa, eli huoli pois!

Kemialliset kuorinta-aineet saattavat silti ensialkuun aiheuttaa lievää punoitusta iholla. Siksi ne kannattaa tuoda ihonhoitorutiiniin pikkuhiljaa, aluksi vaikka kerran tai pari viikossa. Kun iho sietää enemmän, Glow Tonicia voi ilmeisesti käyttää vaikka kahdesti päivässä (riippuen muista aktiiviaineista, joita käytät).

Sanoisin, että omassa tapauksessani pelkällä Glow Tonicilla on vaikea vetää kuorimista överiksi, mutta meillä jokaisella on erilainen iho, ja se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan.

Aloitin Glow Tonicin käytön maaliskuussa. Muutamalla ensimmäisellä kerralla se ei tuntunut lievän kihelmöinnin lisäksi tekevän oikein mitään, mutta parin viikon päästä eron alkoi huomata. Iho oli selvästi kirkkaampi, pehmeämpi ja jotenkin elinvoimaisemman näköinen, ja sen huomatessani meinasin pudota tuolilta.

Ensimmäisen puolentoista kuukauden aikana huomasi selvästi säännöllisen käytön vaikutuksen, ja sieltä ei ole ollut paluuta. Viime kuukaudet olen muuttunut happokuorintojen hevijuuseriksi, ja kaapista löytyy useampikin vaihtoehto samaan tarkoitukseen.

Glow Tonic sopii kaikille ihotyypeille. Varsinkin ensimmäiseksi happokuorinnaksi se on käsittääkseni loistava, mutta ikääntyneempi ja happoihin jo tottunut iho kaipaavat jotain vahvempaa.

Ostaisin Glow Tonicia mielelläni uudelleenkin, mutta koska se on kohtuullisen hintava, tarjoushaukalla on jo uusi, huomattavasti halvempi ja hieman tujumpi versio odottamassa korkkausta – The Ordinary Glycolic Acid 7 %.  

Glow Tonicia voi tilata Suomeen ainakin Asosilta, Cult Beautylta ja LookFantasticilta. Sitä löytyy muuten myös Tallinnasta Kaubamajan kosmetiikkaosastolta!

Onko happokuorinta tuttu juttu? Jos ei, kiinnostaako kokeilla?

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM