HEIMISH ALL CLEAN BALM – TEHOKAS MUTTA TYMPEÄ

Heimish All Clean Balm

Olen kevään ja kesän aikana testaillut pikku hiljaa muutamia korealaisia ihonhoitotuotteita. Tutustumiseni astetta voisi lähinnä kutsua varpaan dippaamiseksi mereen, sen verran laaja ja monimutkainen viidakko tuo aihe on.

Ihonhoito on aasialaisille sydämen asia ja tärkeä osa itsestä huolehtimisen rutiinia, niinpä tuotteita on ihan valtavasti ja ne ovat useimmiten hinta-laatusuhteeltaan parempia täkäläisiin purnukoihin verrattuna.

Homman voisi tiivistää siten, että Aasiassa brändeillä on paine tehdä kohtuuhintaan toimivia tuotteita, koska sikäläiset kuluttajat äänestävät jaloillaan, jos heille yrittää myydä kuraa purkissa.

Aasialainen ihonhoitorutiini on myös huomattavasti meidän perinteistä rutiiniamme monivaiheisempi. Purkkia ja purnukkaa on joka lähtöön, mutta tykkään myös filosofiasta asian takana: on tärkeää huolehtia itsestään ja ottaa hetki itselle pari kertaa päivässä. Ihonhoito on kumman rentouttavaa, minusta myös äärimmäisen mielenkiintoista. Jos koulussa kemiantunneilla olisi valmistettu ja tutkittu ihonhoitotuotteita, olisin ehkä ollut hieman motivoituneempi kemian opiskelija…! Aasialaisesta ihonhoidosta on netti pullollaan asiaa, eli Google laulamaan jos aihe kiinnostaa!

Olen siis vuoden alusta lähtien käyttänyt iltaisin kaksoispuhdistusta oman rutiinini aluksi. Ensin poistetaan meikki ja / tai aurinkosuoja öljypohjaisella puhdistusaineella, joka hierotaan kuivalle iholle. Se poistetaan lämpimällä vedellä kostutetulla froteepesulapulla. Sen jälkeen tehdään ihon puhdistus sellaisella tuotteella, joka ei raasta ihoa narskuvan puhtaaksi vaan jättää sen pehmeäksi ja silti puhtaaksi.

Tästä pääsemmekin varsinaiseen aiheeseen, eli siihen mitä mieltä olen ensimmäisen vaiheen putsarina käyttämästäni korealaisesta Heimish All Clean Balmista. Moni hehkuttaa sitä loistavan hinta-laatusuhteen tuotteena meikinpoistoon, ja tästä innostuneena päätin hypätä samaan kelkkaan.

Tilasin All Clean Balmin Cosmetic Love-nettikaupasta, ja 120 gramman purkin hinta oli tarjouksessa hiukan alle 12 €. Tuote on pakattu purkkiin, jossa kierrekannen alla on välikansi ja sen päällä omassa kolosessaan spaatteli, jolla tuotetta voi kaivella purkista hygieenisesti sormiaan sinne dippailematta. Tästä tykkään, hygienisyys on ehdoton plussa. Paras vaihtoehto olisi tietty pumppu tai tuubi.

Mutta – välikansi ei oikein istu, ja “hikoilee” oudosti rasvaista mönjää pitkin purkin reunoja, vaikka sitä säilyttää stabiilisti ja nätisti kylppärin hyllyllä. Tilanne on sama, oli kyseessä kostea kylpyhuone tai huone ilman ajoittaista kosteutta. Ei ollenkaan kiva, että purkki on aina rasvainen kun sen nappaa käteen. Tästä ensimmäinen pitkä miinus.

Koostumukseltaan All Clean Balm on rasvaisen pehmeä valkoinen voide. Se levittyy iholle nätisti ja sulattaa pienellä vaivalla kaiken meikin. Koska minulla on ripsipidennykset, en ole käyttänyt tätä silmämeikin poistamiseen, mutta mattahuulipunat ainakin lähtevät vaivatta.

Pesulapulla voide lähtee jälkeen kauniisti pois, siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Kuitenkin toinen miinus purkin toimimattomuuden lisäksi on voiteen tuoksu – se on lyhyesti sanottuna t y m p e ä.

Ensimmäisen 1/3 purnukasta käytin tuoksun sietäen, toisen kolmanneksen aikana haju alkoi jo ärsyttää, ja viimeisen kolmanneksen kohdalla käytin tuotteen loppuun hampaat irvessä. En ole aikoihin ollut niin helpottunut, kun sain kaavittua viimeiset rippeet käyttöön!

En osaa oikein sanoa, miksi All Clean Balmin tuoksu tökkää omaan nenääni niin kovasti. Se ei ole varsinaisesti hajustemainen tai feikki, eikä siinä pomppaa esille mikään tietty juttu. Tuoksu on kuitenkin niin epämiellyttävä, että tuote jää tulevaisuudessa ostamatta vaikka itsessään toimiva ja kohtuuhintainen onkin. Harmi!

Onko kaksoispuhdistus tuttu juttu? Entäs tällaiset puhdistusvoiteet?

Used Heimish All Clean Balm as a first cleanser in double cleanse. Otherwise great, but the smell…

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM