IHONHOIDOSTA JA KANINKOLOISTA

Olen varmaan maininnutkin, että olen enemmän tai vähemmän kroonisesti iho-ongelmainen. Ihoni on hankalahko, kuivuuteen taipuvainen sekaiho, joka tukkeutuu erittäin helposti. Niinpä näppylät, epätasaisuus, punoitus, kuivuus, finnit ja hyperpigmentaatio eli pisamat ja kuukausia naamassa paistattelevat finniarvetkin ovat tuttuja juttuja.

Viime aikoina olen alkanut tajuta, että olen puolet elämästäni yksinkertaisesti ymmärtänyt ihoani väärin. Alkuvuodesta totesin, että nyt iho on pakko saada kuntoon. Tuolla hetkellä alkoi armoton googlaus ja YouTuben ihonhoitokanavien suurkulutus.

Tähän saakka olen ollut ihonhoitajana huoleton ja epäjohdonmukainen. Kasvoille riitti suihkun jälkeen vartalovoiteen jämät käsistä ja muutenkin tuotteet olivat vähän mitä sattuu. Käytin purkin seerumia silloin ja toisen tällöin, mutta mitään kunnollista en ihoni eteen yleensä tehnyt paitsi korkeintaan silloin, kun ahdistus sen kunnosta ylitti sietokynnyksen. Nyt entisiä ihonhoitotapoja ajatellessani ei ole mikään ihme, että iho oli huonossa kunnossa, pintakuiva, tukkoinen ja harmaa.

Ainoa ihoni kuntoa parantanut hoito on ollut Hydrafacial ja sarjan hoitotuotteet. Ne ovat iso rahallinen panostus – kerralla koko satsiin saa laittaa noin 350 euroa. Tuotteet kestävät useamman kuukauden, mutta itse puhdistuksessa pitäisi käydä mieluiten reilun kuukauden välein, cue 150 euroa lisää tiskiin. Jos olisin voittanut Eurojackpotissa, niin kävisin mielelläni, mutta sitä ei – ikävä kyllä – ole ahkerasta lottoamisesta huolimatta vielä tapahtunut.

Otin lähtökohdaksi sen, että voisin löytää samalla periaatteella toimivia ihonhoitotuotteita edullisemmin. Käyttämäni seerumi oli salisyylihappopohjainen, ja taivaat niin sanotusti aukesivat, kun ajauduin googlailemaan aiheesta. Miten olinkin ollut niin laput silmillä! Maailmahan on täynnä tuotteita, joilla ei ole tunnetuin brändi ja hienoimmat pakkaukset, mutta jotka yksinkertaisesti toimivat!

Päädyin ensimmäisten joukossa Caroline Hironsin blogiin, joka on uskomattoman laaja tietopankki erilaisista tuotteista ja ihonhoitoasioista yleensäkin. Caroline vannoo esimerkiksi kaksoispuhdistuksen nimiin ja hänen mustalla listallaan ovat yleisimmin ihoa tukkivat ainesosat kuten parabeenit ja mineraaliöljy.

Olin aikaisemmin lukenut aasialaistyyppisistä, jopa kymmenen tuotetta sisältävistä rutiineista, mutta ajatuskin sellaisesta sai vielä tuolloin silmät seisomaan päässä. Carolinen tapa on kuitenkin simppelimpi – joka vaiheella ihonhoidossa on tarkoituksensa, tärkeintä on että löytää itselleen sopivat ja tehokkaimmat tavat ja tuotteet.

Eniten tykkään siitä, että Carolinelle tuotteen toimivuus ratkaisee – paras tuote ei ole se, jolla on hienoin purkki ja isoin markkinointikoneisto takanaan. Toki tiesin aiemminkin, että hinta ei todellakaan takaa laatua tai tehoa, mutta se millaista soopaa kuluttajalle markkinoinnin nimissä syötetään, on kyllä järkyttävää.

Samalta istumalta luin varmaan 30 % kaikista postauksista blogissa ja ajauduin ihonhoitokaninkoloon, jonne olen oikeastaan kaivautunut viikko viikolta syvemmälle.

Muutaman viikon “opiskelun” jälkeen ihonhoitorutiinini koki pikku hiljaa muodonmuutoksen. Ensimmäisenä olen keskittynyt ihon kosteustasapainon palauttamiseen, niin eloton ja pintakuiva ihoni oli. Kuolinisku vanhoille tavoille on tullut, vaikka iso osa hankkimiani hoitotuotteita on vielä matkalla luokseni. Ensimmäisestä satsista kirjoittelinkin jo.

Tajusin, että tapoihini olisi pitänyt tulla muutos jo vuosia sitten – silloin kun alkoi käydä selväksi, että ihoni ei ole tyytyväinen tai lainkaan tasapainossa.

Aikaisemmin puhdistin kasvot aamuin illoin, käytin silmänympärysvoidetta, kasvovettä, seerumia ja kosteusvoidetta. Kuorin ja käytin kasvonaamiota pari-kolme kertaa viikossa. Tuotteet olin kuitenkin valinnut täysin mutulla, eikä ihon kunto oikeastaan muuttunut mihinkään, koska iho ei saanut niistä tarpeeksi kosteutta ja hoitoa.

Minulla ei kuitenkaan ole syystä tai toisesta ollut kiinnostusta analysoida asiaa tai ihoani sen kummemmin. Luulin tietäväni mitä se tarvitsee, mutta olen ollut kyllä ihan hakoteillä. Minulla ei oikeastaan koskaan teini-iän jälkeen ollut kaunis tai tasapainoinen iho, joten olin myös unohtanut, miltä se tuntuu ja näyttää.

En tietty voi olla varma osunko tälläkään kertaa heti oikeaan, mutta alku on lupaava. Olen nyt kohta kaksi kuukautta ollut jämpti uusien tapojeni ja  ensimmäisten uusien tuotteiden kanssa, ja muutos ihon kunnossa on huo-mat-ta-va.

Näppylät ja epätasaisuudet eivät ole täysin poissa, mutta ihon väri ja kosteutettu tunne ovat kyllä ihan toisista sfääreistä kuin aikaisemmin. Aasialaista posliini-ihoa tuskin tulen saavuttamaan koskaan, mutta omaan silmään eron huomaa jo selvästi. Se jos mikä ilahduttaa mielettömän paljon. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä oikeita hoitotuotteita tämän kosteutuskuurin jälkeen!

Kirjoittelen ihonhoitorutiineistani tarkemmin lisää tuonnempana, mutta ensin halusin kirjoittaa vähän taustaa, koska olen ehkä alitajuisesti odottanut tätä hurahdusta jo pidemmän aikaa. Olisi tietty ollut mahdollista marssia kosmetologille tai tavaratalon kosmetiikkaosastolle ja valita arsenaali tuotteita siltä myyjältä, jonka merkki eniten kiinnostaa ja jolla on parhaat myyntipuheet.

Sen sijaan olen kuitenkin kuluttanut kymmeniä tunteja ja oppinut mielettömästi lisää ihosta, sen toiminnasta, tuotteiden tehoaineista ja aika paljon kaikesta muustakin aiheen ympärillä. Se on minulle arvokasta, ja innostaa kokeilemaan, tutkimaan ja ymmärtämään lisää.

Onko siellä muita ihonhoidosta innostuneita?

Long story short, I’m learning how to finally take care of my skin properly. It’s about time too!

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

3 thoughts on “IHONHOIDOSTA JA KANINKOLOISTA

  1. Hehee, mä kans aloin alkuvuodesta keskittyy paremmin ihon hoitoon, vaikka aina on ollut hyvä iho (pelkään, että menee huonoksi jos en tee jotain) ja oon tosi kiitollinen näistä sun blogikirjoituksista! Kiitos vaan vinkeistä!!

    1. Hei jee, tosi kiva kuulla! Tähän aiheeseen liittyen on tulossa kyllä paljon lisää, sen verran uusia tuotteita on vielä matkalla ja kokeilematta. 🙂 Jännä että mitä enemmän näitä tutkii ja seuraa, niin sitä enemmän löytyy kaikenlaista kokeiltavaa..

Comments are closed.