VIIKON PARHAAT 13/17

Tänään karsittu versio viikon parhaista – kone toi meidät muutama tunti sitten Kroatian auringosta sumuiseen Suomeen. Luulin kirjoitelleeni tämän postauksen valmiiksi, mutta lomamieli oli päättänyt jättää sen lomanjälkeiselle viikonlopulle, jolloin inspiraatiota epäilemättä riittää.

Niin onneksi riittääkin, siinä alkuviikon minä oli oikeassa. Kamera on täynnä kuvia ja mieli täynnä aurinkoa. Melkein neljä kokonaista päivää Splitissä oli loistavaa aurinkoterapiaa, muuten kaupungin koluamiseen olisi riittänyt lyhyempikin aika. Palaan tähän kuitenkin heti, kun ehdin katsoa kuvat läpi ja naputella teille reissupostauksia.

Tähän väliin kuitenkin muutama suosikinripaus tältä viikolta, reissuaiheet tuntuvat kovasti olevan mielen päällä.

Koukuttavin juttu tällä viikolla on Serialin ja The American Lifen tekijöiden uutuus-podcast, S-town. Kuuntelin lentokoneessa ekat osat, ja harmitus valtasi mielen, kun offline-tilaan ladatut jaksot loppuivat ja lentoa oli jäljellä vielä yli tunti!

S-town kannattaa ottaa kuuntelun alle, jos on valmis kuuntelemaan murhamysteeriä intensiivisesti Netflix binge-tyyliin. Pitkä automatka esimerkiksi pääsiäisen viettoon reissatessa olisi optimaalinen tilaisuus!

Splitin koirapopulaatio oli runsas ja hurmaava! Suosikkijuttujani reissussa oli ehdottomasti penkillä istuskelu Rivan varrella ja ohi kipittelevien kaikenkarvaisten koirien ihasteleminen.

Koirakuumeeni joka on jo vuosia ollut melkoisessa nousussa, sai ihan uuden piikin Splitissä. En ihmettele, vaikka puolisoni lisäisi koirat kohta kiellettyjen puheenaiheiden listalle. Sorry I’m not sorry.

Hankinta, josta onnittelen itseäni jatkuvasti on bluetoothilla ja aktiivisella melunvaimennusominaisuudella varustetut kuulokkeet.

Tämä parinsadan euron panostus on ilostuttanut minua jo puolisentoista vuotta, ja jaksaa muistuttaa nerokkuudestaan ja helppoudestaan varsinkin salilla ja keskittymistä vaativia juttuja tehdessä joka päivä, mutta myös lentäessä.

Yhdistän kuulokkeet bluetoothilla Spotifyhyn salilla ja kotona keskittyessä, koneessa joko suoraan viihdejärjestelmään (adaptereita löytyy Amazonista, uudemmissa koneissa kuulokkeiden liitäntä löytyy suoraan), tai narulla puhelimeen. Lentokoneessa bluetoothia ei saa käyttää, mutta melunvaimennusominaisuus toimii tietty silti.

Nuo minun kuulokkeeni näkyivät olevan paikallisessa Gigantissamme tarjouksessa, eli suosittelen ehdottomasti jos vastaavien hankinta on ajankohtainen. Toki Boset olisivat äänenlaadultaan ehkä hieman paremmat, mutta niiden hinta on hieman liian suolainen salilla hikoiluun yhdistettynä. Sonyt eivät ole olleet moksiskaan moisesta.

Ihanaa, joskin sumuista, viikonloppua sinne!

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM