RAVINTOLAVINKKEJÄ SPLITIIN

Uskoisin siellä ruudun toisella puolella olevan muitakin joilla on tiedossa reissu Splitiin, joten ajattelin kirjoitella ylös muutamia hyväksi havaitsemiani ravintoloita.

Splitin keskusta on pieni ja keskittyy rantabulevardi Rivan sekä vanhan kaupungin Diokletianuksen palatsin ympärille. Melkein kaikki nämä ravintolat löytyvät tuolta alueelta tai sen välittömästä läheisyydestä.

Toto’s Burger Bar

Rivan länsipäässä sijaitseva kiva ja moderni hampurilaisbaari. Listalta löytyy myös muuta pientä syötävää ja salaatteja. Hampparit olivat keskivertotasoa, mutta miljöö on kiva, palvelu erittäin ystävällistä ja hinnat edulliset. Tonnikalasalaatti oli jättimäinen ja oikein kelpo perussalde. Ylläolevat kuvat ovat muuten kaikki täältä.

Sexy Cow

Tämä oli hinta-laatusuhteeltaan koko reissun ykkönen! Hip ja cool tortillapaikka, jossa jopa tortillaletut tehtiin tilauksesta käsin.

Ruoan laatu oikein kohdallaan ja palvelu superystävällistä, eli tämän takia kannattaa ehdottomasti poiketa aavistuksen ydinkeskustan ulkopuolelle.

Brasserie on 7

Yksi Rivan terassiravintoloista, jossa kävimme sekä kahveilla että lounaalla. Hinnaltaan lähempänä Suomen tasoa, palvelu myös täällä erittäin ystävällistä ja kaikki muukin kohdallaan.

Suosittelen tsekkaamaan teevalikoiman jos olet teen ystävä, paikassa on myös hyvä valikoima paikallisia pienpanimo-oluita. Brekulista näytti oikein hyvältä, eli chia-vanukkaat ja muut muotijutskat löytyvät täältä myös.

Olive Tree

Edellisen naapuri, jonka tunnistaa kauniisti puin ja rustiikkikalustein “sisustetusta” terassista lähellä Rivan länsipäätyä. Täällä poikkesimme aperitiiveillä, mutta ruokaakin olisi saanut ja pöytänaapureiden annokset näyttivät oikein herkullisilta.

Minä muuten olen ylpeästi hyvän myyntityön uhri, eli jos tarjoilija vaivautuu tekemään työnsä hyvin ja suosittelemaan jotain, tartun yleensä tuohon tarjoukseen haltioituneena. Yleensä en myöskään kysy suositellun tuotteen hintaa, koska ilta ulkona ja ihanaa syödä jonkun muun tekemää ruokaa ja jos nyt kerrankin ja treat yo’self ja sitä rataa. Olive Treessa tarjoilijamme oli ammattitaitoinen ja haukkana paikalla, jos kaipasi juomasuosituksia.

Näin ollen laskua tutkaillessa ensin epäuskoisuutta ja sitten huvittuneisuutta aiheutti tarjoilijan suosituksesta tilaamani gin tonicin hinta. Annos Bombayta maksoi 22 kunaa eli kolmisen euroa, tarjoilijan suosittelema “GT:tä varten kehitetty erikois-tonic” puolestaan tuplasti sen. Oli muuten jostain Perun Andeilta tuo reilu kuuden euron tonic, ja hyvääkin vielä!

Fife

Guesthousemme emäntä suositteli tätä ravintolaa meille, kun kaipasimme jotain paikallista, Splitissä valtaosa ravintoloista kun on perus pasta-pizza-hamppari-linjaa.

Fife sijaitsee Rivalta vielä lännemmässä kuin Toto’s Burger, Marjan-kukkulalle vievien portaiden läheisyydessä. Paikka on myös paikallisten suosikki, ja samaan aikaan kanssamme siellä oli lähinnä paikallisia seurueita ja muutama turisti.

Annokset ovat suuria ja niistä riittää hyvin jaettavaksi. Ruoka on peruskotiruoan tyylistä, ilman turhia krumeluureja. Ruoan laatu oli ihan ok, mutta kovin komplekseja makuelämyksiä täältä ei kannata tulla etsimään. Toinen annoksistamme oli myös reilusti suolainen, muttei onneksi syömäkelvoton. Suosittelen siis pienen budjetin illalliselle, meillä kaksi annosta juomineen maksoivat parikymmentä euroa.

Bobis

Paikallinen leipomo- ja konditoriaketju, jonka liikkeitä löytyy suurinpiirtein joka kulmalta. Kannattaa poiketa, jos kaipaa apia akuuttiin pikkunälkään tai esimerkiksi aamupalaa muutamalla eurolla.

That’s All Woks

Pikkuruinen wokki-paikka ihan Rivan itäpäässä. Listalta löytyy valmiita vaihtoehtoja tai wokkinsa voi koota oman makunsa mukaan. Otimme tästä ensimmäisenä iltana mukaan ruokaa asunnolle ja olimme oikein tyytyväisiä. Iso annos on muuten yllättävän iso, eli pienemmälläkin pääsee pitkälle.

—-

Suosittelen ehdottomasti myös Bacvicen rannan suuntaan kävelemistä ja siellä maisemien ihailua terassilta käsin, vaikka aikomus ei olisi uida tai palvoa aurinkoa.

Bacvice on ensimmäinen rantapätkä keskustasta päin tullessa, mutta jos auringonotto ja uinti kiinnostavat, kannattaa suunnata rantaa eteenpäin – kulman takana vastaavia pätkiä on neljä lisää, väljemmät oltavat ja ihan yhtä kauniit maisemat.

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM