SPLIT-VINKKI: MARJAN HILL

Marjan Hill Split

Ensimmäisenä kokonaisena päivänä Splitissä lähdimme aamupäiväksi kipuamaan Marjan-kukkulalle ja katselemaan maisemia sieltä käsin.

Rappuset kukkulalle lähtivät rantakatu Rivan länsiosasta ja niitä seuraten pääsi suoraan noin puolenvälin näköalatasanteelle. Siitä oli vielä reilusti kiipeämistä ylös kukkulan huipulle, mutta mikäs siinä kiivetessä kauniissa auringonpaisteessa.

Lämpötila Splitissä huhtikuun alussakin oli parhaimmillaan reilu parikymmentä astetta, näin keväällä ilma toki tuntuu viileämmältä kuin keskellä kesää. Voin hyvin kuvitella, että heinä-elokuussa Marjan-kukkula tarjoaa ihanan vaihtoehdon kaupungin paahteelle.

Kukkulan huipulla emme viipyneet sen kummemmin. Taisi olla paikallisten koululaisten retkipäivä, kun porukka toisensa perään tuli vastaan ja varsinkin ylhäällä tungosta riitti. Jonkunlainen eläinpuisto siellä taisi olla myös.

Alaspäin tullessa tulimme eri reittiä kuin ylöspäin. Tämä reitti vei ihanan tunnelmallisen kaupunginosan läpi suoraan Rivan viereiselle aukiolle.

Tuo Veli Varosin kaupunginosa oli muuten valloittava pienine kujineen ja taloineen. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä ihan vaan kävelemässä ja ihmettelemässä siellä, jos matka Splitiin vie.

The best views to Split old town are definitely from Marjan hill. Worth the climb!

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM