VIIKON PARHAAT 9/17

Tällä viikolla olen päässyt takaisin opiskelun imuun, treenit ovat maistuneet tosi hyvin ja muutenkin viikko on mennyt kivasti. Tässä muutama mieleen jäänyt juttu tältä viikolta!

Päätös. Tämä on kypsynyt mielessä jo vuodenvaihteesta asti, mutta tällä viikolla päätin oikeasti osallistua tänä vuonna johonkin kivaan juoksutapahtumaan. Optimaalinen ajankohta tämänhetkistä juoksukuntoa (tai lähinnä sen puutetta) ajatellen olisi kesällä tai alkusyksystä.

Juoksuni on lähinnä hölkkäilyä ja vauhdiltani muistutan huomattavasti enemmän höyryveturia kuin Usain Boltia, mutta tähänastiset matkat olen jokaisen taittanut ilman yhtäkään kävelyaskelta – olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa, että juoksutapahtumaan ei mennä kävelemään. 😉 Mieluiten siis maaliin tasaisella vauhdilla kuin alkukirillä ja loppuun kävellen.

Kymppi on todennäköisesti matka johon päädyn, toki puolimaraton hinguttaisi myös. Olen ollut Midnight Runilla pari kolme kertaa, ja siinä yhdistyy monta kivaa asiaa. Reitti Helsingin parhaissa maisemissa, hämärtyvä loppukesän ilta ja tapahtuman fiilis ylipäänsä. Helsinki City Runiltakin selvisin maaliin yllättävän kivuttomasti muutama vuosi sitten. Niinpä olisi taas aika!

Punahuulet. Olen ollut aina arka huulipunien käyttäjä, koska ne löytävät tiensä alta aikayksikön hampaisiin ja leviävät muutenkin pitkin. Nyt olen kuitenkin viimein nähnyt valon!

Nestemäisten huulipunien lisäksi ilahduttavan hyvin toimii Essencen Matt Matt Matt-huulikiilto. Sanat “matta” ja “huulikiilto” samassa aiheuttivat ensin kulmakarvojen nostelua, mutta hyvin pelittää! Minulla on sävy 04 Ready, set, impress! joka on neutraali, tummahko kirkkaanpunainen. Tuntuu huulilla kosteuttavalta ja pysyy hyvin. Positiivinen yllätys ja hintakin alle 3 euroa.

Essencen tuotteista muuten lisää tiedossa ensi viikolla!

Sarjakoukutus. HBO:n Billionsin toinen kausi on taas alkanut (tähän tuuletukset)! Ekan jakson sai katsoa HBO:n tilaajana jo ennakkoon, joten tällä viikolla ilmestynytta toista jaksoa edelsi reilun parin viikon tuskainen odotus.

Jos Damien Lewisin sikarikas Bobby Axelrod, Paul Giamattin supersneaky Chuck Rhoades ja Maggie Siffin ihailtavan sanavalmis ja muutenkin cool Wendy Rhoades eivät ole vielä tuttuja, nyt äkkiä HBO auki!

Kirja. Koska olen tällainen mummeli henkisesti, tykkään lukea mielenkiintoisten paikkojen, rakennusten ja ihmisten historiasta. Siksi tällä viikolla vuorossa on ollut Stephen Birminghamin Life at the Dakota: New York’s Most Unusual Address.

The Dakota on laatuaan ensimmäisiä rakennuksia Manhattanilla – täyden palvelun apartment building, jossa toinen toistaan rikkaammat ja eksentrisemmät hahmot saattoivat asua syntymästä kuolemaansa.

Se rakennettiin aikana, jolloin Central Parkin kulmille oli henkisesti yhtä pitkä matka ala-Manhattanilta kuin Dakotan osavaltioihin, siitä nimi. Upper East Side oli pitkään se oikea osoite, vaikka puiston länsipuolella oli jo silloin, kuten edelleen, enemmän elämää ja kulttuuria.

Dakotan historiaan liittyy yhtä jos toista kiinnostavaa ja vähän karmivaakin. John Lennon ammuttiin traagisesti Dakotan pääsisäänkäynnille vuonna 1980, Yoko Ono asuu rakennuksessa edelleen. Lennonin Strawberry Fields-muistomerkki löytyy Central Parkin puolelta Dakotaa vastapäätä.

Kirjassa kerrotaan myös esimerkiksi siitä, että 1960-luvulla kahden ylimmäisen kerroksen palvelijanhuoneisiin oli jäänyt jälkeen monimuotoinen seurakunta jo talosta muuttaneiden palveluskuntaa ja sukulaisia, joista vain harva maksoi vuokraa. Hankala kuvitella nykyhetken vuokratasoa ajatellen!

Dakota on muuten edelleen yksi hienoimpia rakennuksia Manhattanilla. Se löytyy osoitteesta 1 W 72nd Street at Central Park West.

Biisi.

Ihanaa viikonloppua!

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM