MEIKKIPUSSILLA: KOKEMUKSIA ESSENCEN TUOTTEISTA

Te tiedätte, että olen tällainen pihi tyyppi, jonka lempiasioita on hyvä hinta-laatusuhde. Kalliit virhehankinnat ovat tylsintä, mitä meikkaamisessa ja ihonhoidossa tiedän. Hollannissa opiskelun ajalta tuttu Essence rantautui Suomeen pari vuotta sitten, ja siitä lähtien olen kirmannut hieman normaalia useammin Citymarketin ja Tokmannin kauneusosastoilla hypistelemässä milloin mitäkin purkkia ja purnukkaa Essencen ständillä.

Tuotteiden super-edullisista hinnoista huolimatta järki on jotakuinkin pysynyt päässä. Reilun puolen vuoden aikana kotiin on silti lähtenyt yhtä sun toista, ja tänään ajattelinkin kirjoitella omistamistani Essencen tuotteista. Yritin lyhyesti ja ytimekkäästi, ei onnistunut. You have been warned.

Blushplay Sculpting Blush Palette, sävy 01 Play it Peach
Paletissa on kolme sävyä, joita voi käyttää yhdessä tai erikseen. Käytän erillistä varjostusväriä (MACin mattaposkipuna sävyssä Harmony on loistava), joten käyttööni riittää näistä maksimissaan kaksi kerrallaan. Vasemmanpuoleinen highlight-sävy menee luonnollisessa lookissa itsekseen, mutta myös kumman tahansa toisen sävyn kanssa. Jätän överit highlighterit muille, ja näkyvä, iso glitteri saa minussa aikaan vilunväristyksiä. Tämän paletin sävy on sopivan neutraali ja kimalle tosi hienojakoista, eli peukku sille!

Suosikkini on persikkainen define-sävy (reunimmainen oikealla), jossa on itsessäänkin hieman hohtoa. Keskimmäinen, tummin sävy on matta, ja käyttökelpoinen jos kaipaa hieman tummempaa poskipunaa. Silti väri ei ole liian tumma, mistä plussaa.

Tykkään, kun poskipuna on napissa vähän kova ja täten helpommin kerrostettava. Jos se on liian pehmeä, se karisee joka puolelle ja pahimmassa tuloksena on hankalasti häivytettävä läntti poskessa, vaikka miten kopistelisi sutia. Näissä pigmenttiä on kivasti ja koostumus on helposti häivytettävä. Jatkoon!

Matt Matt Matt-huulikiilto, sävy 04 Ready, set, impress
Ihan suosikki-huulituotteeni tällä hetkellä! Sävy on kaunis ja neutraali, juuri sopiva kirkas punainen myös talvi-iholle. Mattahuulikiilto oli ajatuksena outo, mutta käytännössä tosi toimiva!

Koostumus on peittävä ja pysyy hyvin. Se myös kuluu pois pikku hiljaa ja kauniisti, varsinkin jos käyttää huultenrajauskynää ja täyttää sillä huulet ennen tämän levittämistä. Tuntuu huulilla mukavalta, eikä leviä kovin helposti jos levittäessä antaa kuivua kunnolla. Aion ostaa kevääksi tästä ehdottomasti myös vaaleamman sävyn.

Punasta tein swatchin samaan kuvaan kuin All About Bronze-paletista alempana!

Eyebrow Designer-kulmakynä, sävy 02 Brown
Sävy on minulle tällä hetkellä aavistuksen liian tumma ja punaiseen taittava. Kynä tylsyy tosi helposti, mutta terävänä se ajaa asiansa oikein hyvin. Jälki on sopivan pehmeä – ei liian, mutta ei myöskään liian kova. Korkissa olevasta pienestä harjasta en tykkää, pyöreä harja on paljon parempi.

En ole kovinkaan taitava kulmien meikkaaja, enkä ole koskaan kokenut superohuita kyniä, mutta kyllä tällä minun kohtuullisen tummiin kulmiini saa ihan kohtuullisen tuloksen. En siis viskaa pois, mutta en varmaan ostaisi uutta – tällä hetkellä juuri ne superohuet kynät kiinnostavat.

Make Me Brow-kulmageeli, sävy 03 Soft Browny Brows
Tämänkin tuotteen kohdalla sävyn arviointi meni himppasen pieleen, koska tämä on minulle hieman liian vaalea. Arvelin sävyn olevan Lumenen vaaleampaa kulmageeliä vastaava, mutta se olikin vaaleampi.

Tuotteessa sinällään ei ole mitään vikaa, ja sen pikkuruinen harja on tosi kätevä. Arkikäytössä käytän loppuun, mutta seuraavaksi ostan eri sävyn.

Eyebrow Gel Colour & Shape, sävy 01 Brown
Tämän tyyppisten kulmakarvatuotteiden kanssa en ole kauhean sinut, ja olen yrittänyt miettiä miksi. Tuntuu, että vahamaisen tuotteen kanssa on hankala löytää sopivaa sivellintä, ja käyttämäni sivellin on varmaan hieman liian pehmeä käyttötarkoitukseensa.

Lopputulos on kiva, mutta joko puuterimaiseen väriin tai kynään tottuneelle prosessi itsessään on vieraampi ja vie enemmän aikaa. Tämän kanssa täytyy siis jatkaa vielä harjoittelua. Tykkään kuitenkin siitä, että väri ja vaha tulevat samasta purkista kerralla.

Keep it Perfect!-kiinnityssuihke
Kiinnityssuihke on kaveri, koska en ikinä korjaa meikkiä päivän aikana, huulimeikkiä lukuunottamatta. Suihke häivyttää myös puuteroitua fiilistä, tekee meikistä luonnollisen kuulaan ja parhaassa tapauksessa estää sitä valumasta pitkin naamaa.

Aikaisempi kiinnityssuihkesuosikkini on MACin Fix+. Essencen suihke on erittäin toimiva, varsinkin ottaen huomioon sen muutaman euron hinnan. Elokuisessa Dubaissa tämä tuskin olisi riittävän tehokas, mutta Suomen lämpötiloissa teho on ihan riittävä. Tätä ostan siis myös jatkossa!

All About Bronze-luomiväripaletti
Paletissa on seitsemän pronssinhohtoista sävyä sekä yksi vaaleampi korostusväri. Mattasävyjä paletista ei löydy, ja koska niitä käytän silmämeikissä aina, täytyy tarttua esimerkiksi Urban Decayn Naked Basics-palettiin.

Tämän lisäksi miinusta myös sävyjen keskivertoa vastaavasta pysyvyydestä. Toiset sävyt häviävät luomelta päivän aikana, eli niitä täytyy kerrostaa reippaastikin, jos edessä on pitkä päivä. Luomen pohjustus on ihan must, ilman sitä luomeltani häviää mikä tahansa silmämeikki vartissa.

Plussat: sävyissä on ihanan pehmeä ja pigmenttinen levittyvyys ja helppo häivytettävyys. Kaikki sävyt myös sopivat toistensa kanssa, eli mitään pohdintoja väriympyrästä ei tarvitse meikatessa tehdä.

My Must Haves-paletti
Irtoluomivärinapit 01 Go Goldie!, 2 All I Need, 18 Black as a Berry ja 19 Steel the Show

Tyhjät kahdeksan napin paletit olivat ilmestyneet Essencen ständille ihan joku aika sitten, tai sitten olleet aina loppu ja siksi jääneet tutkan ulkopuolelle. Koska olen tällaisia katsellutkin, niin paletti lähti muutaman täyttönapin kanssa mukaan. Valinnanvara irtoluomiväreissä ei ollut huikean suuri, reilun kymmenen luokkaa.

Paletti itsessään on toimiva. Irtonapit ovat muovipannuissa, jotka on helppo laittaa palettiin ja ottaa siitä pois. Jokainen, joka on joskus taistellut veitsellä metallipannuja irti luomiväripaletista, arvostanee tätä faktaa.

Yritin valita sävyjä, jollaisia minulla ei ole käytössä tällä hetkellä. Niinpä valitsin samppanjanvärisen napin loppuneen MACin Shroomin tilalle, ja hieman tummemman, kultaan taittavan beigen MACin All That Glittersiä paikkaamaan.

Kaksi uutta värituttavuutta ovat tumma teräksenharmaa, ja kaunis tummanvioletti. Jälkimmäisen hankintaa inspiroi ihana, violetti silmämeikki jonka Stockan meikkaaja taiteili minulle syksyllä juhlia varten.

Violetti on muuten ollut meikkaajan valinta joka kerta, kun minut on meikannut ammattilainen. Nyt täytyy siis uskoa heitä ja opetella käyttämään enemmän violettia!

Näitä luomivärejä en ole vielä ehtinyt kokeilla meikissä, mutta swatchatessa ne käyttäytyivät oikein kivasti. Koostumus on pehmeä ja pigmentti erittäin hyvä alle kahden euron (!) luomivärille.

The Gel-kynsilakka, sävyt 83 Pretty Cool Life (mintunvihreä) ja 58 Need Your Love (viininpunainen)
Olen kynsilakkojen suhteen tosi pihi, koska merkistä riippumatta ne kestävät ihan maksimissaan kynsissäni lohkeilematta kolmisen päivää. Tämä siitä huolimatta, että käytän alus- ja päällyslakkaa..

Tykkään näistä lakoista tosi paljon. Koostumus on peittävä, sopivan juokseva ja suti hyvä. Lakoissa on myös tosi hyvä sävyvalikoima, josta osa myös vaihtelee vuodenajoittain. Näiden puoleen aion kääntyä jatkossakin uutta kynsilakkaa haikaillessani – kevääksi oli tullut jo uusia sävyjä, joista kirkas korallinpunainen lähti viimeisimpänä mukaan (mutta ei ehtinyt näihin kuviin).

Express Drops-kynsilakan kuivattaja
Tämä on sen verran uusi tuttavuus, ettei päässyt edes kuviin. Parin käytön perusteella ihan loistotuote tällaiselle kaltaiselleni kärsimättömälle härvääjälle. Lyhyesti sanottuna toimii, suosittelen ehdottomasti!

Muitakin kynsituotteita jäi tästä epähuomiossa pois, täytyypä kirjoitella niistä joskus toiste. Jos olet jaksanut lukea tänne asti, kiitos ja onnittelut 😉

Essencen tuotteiden laatu on ollut oikein positiivinen yllätys omien kokemusteni perusteella. Vaikka halpismeikit eivät innostaisi, kynsilakoissa ja kynsituotteissa löytyy, ja niiden laadun perusteella Essence onkin varmasti eniten tuttu monelle.

Onko siellä millaisia kokemuksia Essencestä?

I am LOVING cheap-o Essence make up. The nail polishes are awesome!

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

2 thoughts on “MEIKKIPUSSILLA: KOKEMUKSIA ESSENCEN TUOTTEISTA

    1. Kiitos kommentista Marianne!
      Pihiys on loistava motivaattori löytöjen tekemiseen, kannattaa tutustua siis Essenceihin. 🙂

Comments are closed.