CARCASSONNE

Carcassonne

Carcassonne

Carcassonne

Lue aikaisemmat road trip-postaukset täältä:
Osa 1, osa 2, vlogi osa 1, Cannes, Montpellier, Monaco, Pyreneet & Andorra.

Toiseksi viimeinen etappi road tripillämme oli Carcassonnen kaupunki. Se muotoutui yöpymispaikaksi Cannesin ja Andorran välissä lähinnä vanhan kaupunkinsa takia. Vanha kaupunki sijaitsee kukkulan laella on UNESCOn maailmanperintökohde ja inspiroinut myös samannimisen lautapelin. 🙂

Olimme perillä alkuiltapäivästä, ja löysimme hotelliimme Campanileen helposti, koska se oli ihan moottoritien vieressä. Tuo sijainti harvoin lupaa mitään erityisen hyvää, mutta olin varannut hotellin sillä ajatuksella, että olemme siellä vain yhden yönseudun ja pysäköiminen on ilmaista.

Hotelli oli melko tuore, mutta huoneessamme oli karsea haju, joka oli jotain märän lattiamaton ja tupakoinnin välistä. Siivouksen tasokin oli vähän sinne päin, mutta mitä sitä nyt voi noin viidenkympin hotellilta odottaa…

Suuntasimme hotellin tason toteamisen jälkeen vanhaan kaupunkiin, joka oli hieno, muurin ympäröimä pieni linnoituskaupunki. Siellä oli toinen toistaan pienempiä kujia ja nurkkauksia, pikkuisia kauppoja ja ravintoloita. Sitkeät ranskalaiset istuivat terassilla viltteihin kääriytyneinä juomassa glühweinia.

Muurien sisällä “päänähtävyys” olisi ollut linna johon olisi päässyt muistaakseni reilun kympin sisäänpääsymaksulla, mutta skippasimme sen navakan tuulen vuoksi. Linnassa ei nimittäin ollut kattoa, ja alhaallakin tuuli oli vilpoinen. Tyydyimme siis kävelemään pitkin ja poikin, ja siltikin pääsimme ihailemaan esimerkiksi linnaa ympäröinyttä vallihautaa. Siellä oli keskiaikaiseen tyyliin toteutettu puutarha, jossa kesäisin kasvaa yrttejä, kukkia ja vihanneksia.

Matkamuistokaupoissa näkyi ritari- ja linna-aiheisten juttujen lisäksi pipoja, hanskoja ja kaulaliinoja, mikä oli ihan ymmärettävää. Sen verran navakka tuuli pikkuruisilla kaduilla puhalsi. Moni liike ja ruokaravintola oli auki vain kesäisin, muuten olisi ollut kiva mennä syömäänkin jotain.

Carcassonne

Jacket New Look Dress Cubus Jeans Vila Scarf Balmuir Bag Gucci Sneakers Converse x Comme des Garcons

Kiersimme ennen lähtöä kaupunkia ympäröivällä muurilla, josta oli hieno näköala alas kaupunkiin. “Uusi keskusta” oli parin kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Lähdimmekin sinne seuraavaksi, vaikka meillä ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä siellä olisi ja missä.

Logiikalla pääsi pitkälle, ja löysimme itsemme jälleen joulutorilta. Carcassonnessa se olikin koko reissun viihtyisin – sopivan pieni ja tunnelmallinen. Ihmisiä oli liikkeellä paljon, ja kaikki olivat jouluisissa tunnelmissa.

Joulutorit Keski- ja Etelä-Euroopassa ovat muuten vierailemisen arvoisia. Yleensä joulutoreja mainostetaan lähinnä Saksan jutuksi, mutta tämän reissun kokemuksella voin todeta, että Ranska ja Espanja eivät jää yhtään Saksan meiningistä. Suosittelen!

Carcassonnesta jatkoimme jo seuraavana aamuna aikaisin kohti Andorraa, josta kirjoittelinkin jo. Carcassonne jäi mieleen “ihan kivana” vierailukohteena. Tämä yhden päivän ja yhden yön vierailu oli oikein sopiva, useampaa päivää en olisi siellä nähnyt viettäväni. Kiva oli silti käydä!

On our road trip, we visited the medieval city of Carcassonne in southern France. The old city was beautiful and compact, well worth the visit!

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM