VIIKON PARHAAT 6/17

Räpsyt. Minulla oli ripsipidennykset yhtä soittoa kolme tai neljä vuotta, kunnes viime syksynä olin Dubaissa sen verran pitkään, että kaikki pidennysripset ehtivät pudota pois.

Muutaman viikon ajan kasvot tuntuivat ihan vierailta ja olo ojasta nostetulta. Kaikkeen tottuu, samoin elämään ilman ripsipidennyksiä… Tiesin kuitenkin, että haluan ottaa pidennykset takaisin, ja viime viikolla oli vihdoin sen aika. Sanokaa mitä sanotte, mutta ripsivärin kanssa kikkailu ja sen pois jynssäily on omiaan aiheuttamaan ryppyjä ja harmaita hiuksia.

Mari on ollut taikuri ripsieni takana jo vuosia. On ihanaa, kun tietää että hänen työnsä jälki on laadukasta ja aina kaunista, eikä penkissä tarvitse makoilla tuntikaupalla. Minulla on kuulemma “älytön” määrä ripsiä, mutta sietää ollakin, kun hiuksia ei ole määrällä siunattu. Volyymiripset muuten hakkaavat perinteiset 100-0 sekä mukavuuden että lopputuloksen osalta.

Herkkujuoma. Yksi lempijuomistani on omenamehun ja vichyn tai soodaveden sekoitus. Berliinissä työmatkalla tästä tuli puhetta paikallisen kollegani kanssa, joka kertoi että niin on monen saksalaisenkin! Saksassa siis juodaan kivennäisveden ja mehun sekoitusta laajaltikin, ja omppujuomaa kutsutaan nimellä apfelschorle.

Ilo olikin ylimmillään, kun löysin tuota juomaa täällä koti-Suomessa Lidlistä! Koska se on hinnaltaan vichyä vastaava, olen juonut arjen luksuksena valmista apfelschorlea. 😉

Koskettavin tarina. Vanhana heppatyttönä tuijotan kaikki heppa-aiheiset dokumentit, se on fakta. Tällä viikolla bongasin Netflixistä Harry & Snowman-dokkarin, joka osoittautui heittämällä koskettavimmaksi aikoihin. Tarina on huikea, muistan että Snowmanista puhuttiin vielä silloinkin, kun omat heppa-ajat olivat aktiivisimmillaan. Itkeä pillitin 2/3 ohjelman kestosta, kaltaiseni heppatytöt ymmärtävät kyllä.

Miehelle muistui tästä mieleen muutaman vuoden takainen Apassionata, jossa sekä minä että vieressäni istunut, täysin tuntematon nainen pillahdimme kuorossa itkuun alkunumeron aikana, kun areenalla esiintyneet pieni poni ja ystävänsä aasi olivat vaan niin liikuttavia.

Inspiroivin tarina. Tähänkin kohtaan on mainittava dokkari, nimittäin HBO:n Becoming Warren Buffett. Sanon suoraan, että tämän dokumentin katsomisen myötä uskoni ihmiskuntaan palautui jossakin määrin, maailman ja varsinkin USA:n viimeaikaisista tapahtumista huolimatta.

Voiko olla inspiroivampaa kuin maailman rikkain ihminen, joka lahjoittaa ison osan omaisuuttaan hyväntekeväisyyteen, asuu samassa talossa kuin 50 vuotta sitten, ja käy joka aamu Mäkkärin autokaistalla hakemassa aamupalan?

Sijoittaminen aiheena on kiehtonut minua viime aikoina, ja tämä dokumentti oli hyödyllistä katsottavaa myös siltä osin. Buffettin strategia sijoittamisessa kun on hyvin erilainen kuin monella muulla sijoittajalla. Seuraavaksi otan työn alle Buffettin tiiliskiven kokoisen elämäkerran.

Pieni, kätevä juttu. Bookbub on palvelu, jonka avulla kaltaiseni penninvenyttäjä ja lukutoukka löytää muutamalla eurolla uutta luettavaa. Bookbubin kautta löytää siis edullisia e-kirjoja, joista saa päivittäin ehdotuksen sähköpostiin valitsemiensa aihepiirien perusteella. Minulla on käytössä Amazonin Kindle-lukulaite, joka toimii palvelun kanssa oivasti.

Mikä sinua on ilostuttanut tällä viikolla?

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

2 thoughts on “VIIKON PARHAAT 6/17

  1. Lauantaiaamun huutokaupparetki vanhoja koulutavaroita hankkimaan, samalla kansakouluaikoja muistellen.

Comments are closed.