TAISTELU KORPPUA VASTAAN

Talvi on kovaa aikaa monessakin mielessä, mutta varsinkin iholle. Vaikka en ole atoopikko, kasvoja ja kroppaa saa olla rasvaamassa jatkuvalla syötöllä.

Nämä hyväksi havaitut keinot ja tuotteet ovat olleet aseenani tänä talvena.

Runsas vedenjuonti. Liekö lähestyvä kolmekymppisyys vai mikä, mutta juodun veden määrä näkyy iholla. Tämähän on vuosikymmeniä vanha klisee, mutta niin totta. Täytän ison pullon tai palautusjuoma-sheikkerin kupin vedellä, niin hanalla ei tarvitse ravata.

Riittävän heavy duty vartalovoide. Kropan rasvaus joka ikisen suihkun jälkeen on ollut rutiinini aina. Talvisin kosteusvoide vaihtuu body butteriin tai muuhun jankkimaisempaan tuotteeseen.

Onneksi nykyään tuotteet ovat sen verran kehittyneempiä, että rasvaisuus tai hyvä kosteutusteho ei automaattisesti tarkoita klähmäisyyttä iholla. The Body Shopin klassikko-body butterit ajavat asiansa mainiosti, samoin Doven extra-kuivan ihon rasvat.

Weledan Skin Food. Paksua jankkia, joka ei, ihme kyllä, käyttäydy kuin paksu jankki. Ennen meikkausta annan imeytyä vartin verran.

Kasvoöljy. Viimeksi reissussa naama kuivui niin, että epäilin sen pian rapisevan kokonaan pois. Ranskalaisesta marketista löytyi paikallisen merkin kasvoöljy, joka on toiminut oikein hyvin kosteusvoiteen kaverina.

Tuotteiden levitysjärjestyksessä tuntuu tosin olevan kaksi koulukuntaa – toisten mielestä kosteusvoide ensin, toisten mielestä öljy. Oma maalaisjärkeni sanoisi, että ensin kosteusvoide, ja öljy vasta sitten, mutta en ole enää blogeja selailtuani niin varma.

Kasvovesi. Vasta tänä talvena olen tajunnut, että kasvovesi on oikeasti kosteuttava juttu, eikä sen päällimmäinen tarkoitus olekaan viimeistellä putsarin hommia. Olen ennen ollut laiska kasvoveden käyttäjä, ja yleensä käyttämässäni kasvovedessä on ollut alkoholia. Not good!

Otin muutama viikko sitten käyttöön Cattierin kosteuttavan ja rauhoittavan kasvoveden, ja muutos ihossa on ollut huima. Pintakuivuus on vähentynyt huimasti ja muutenkin iho on selvästi kosteutetumpi. Purkki ei löydy näistä kuvista, mutta omani ostin Stockalta.

Naamiot. Niidenkin käyttämisessä olen ollut laiskimus, mutta tänä talvena rutiiniksi on tullut yksi puhdistava ja yksi kosteuttava naamio viikossa. Kosteuttavista suosikkejani ovat Garnierin MoistureBomb-kangasnaamio, ja Kikon Hydra Pro.

Puhdistavista tällä hetkellä käytössä on L’Oréalin uusista savinaamioista kuoriva Exfo Mask ja vihreä Purify. Niissä on lyhyt, 5-10 minuutin vaikutusaika, joka on todella kätsy tällaiselle, jota kiristävä savinaamio alkaa ahdistaa alle vartissa.

Jos siellä on hyväksi havaittuja kikkoja talvi-ihon hoitoon, jakakaa omanne välittömästi kommenttiboksissa!

Have nailed my skin care routine pretty well this winter with these products!

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM