REPETTO CENDRILLON

Repetto Cendrillon

Olen aiemminkin maininnut, miten kaltaiselleni tarjoushaukalle isot alet ovat onnen aikaa. Jos onni on myötä, niin erityisesti kenkähankintojen osalta.

Aleista voi tehdä ihan loistavia hankintoja, jos on valmis ostamaan kesäkenkiä talvella ja talvikenkiä kesällä. Pitkäjänteisyys ja suunnitelmallisuus palkitaan tässä lajissa.

Joulun jälkeisistä aleista tarttui tällä kertaa mukaan parit kengät, joille yhteistä oli iso aleprosentti. Tässä ensimmäiset!

Repetto Cendrillon

Repetto Cendrillon

Repetto Cendrillon

Muutama viikko sitten lähetti kurvasi ovelle mukanaan nämä kaunokit, jotka bongasin Monnier Frèresiltä puoleen hintaan. Ajoitus ei olisi voinut olla parempi: lokakuussa Dubaissa huomasin, että edellisistä, erittäin hyvin palvelleista, mustista ballerinoistani alkoi lähteä pohja kokonaan irti. Sattumoisin kyseessä ovat tällaiset samanmalliset, eli istuvuus jalkaani oli taattu ja tuttu. Vielä en kyllä luovuta noiden vanhojenkaan suhteen, vakkarisuutarini saa parsia ne kokoon.

Perinteiset, klassikkomalliset ballerinat ovat minulle pukevin malli. En tykkää pienestä korosta joka monista ballerina-malleista löytyy, vaikka sellainen ehkä auttaisi jalkaa jaksamaan paremmin. Mielestäni matala malli on monikäyttöisin ja sopii kaiken kanssa.

Repetto sai alkunsa Pariisissa vuonna 1947 balettitossuista, ja on siitä lähtien valmistanut niitä sekä kenkiä, asusteita ja tanssivaatteita.

Tämä malli, Cendrillon, on varmasti merkin ikonisin, eikä vähiten siksi että Rose Repetto valmisti tällaiset kengät ensimmäisenä Brigitte Bardot’lle balettitossujen pohjalta vuonna 1956. Yhtä mukavat ne ovatkin kuin baletin harkkatossut. Koot näissä ovat muuten hieman naftit, kannattaa ottaa puoli kokoa isompi kuin normaalisti. Lisäksi ranskalaiseen tyyliin malli on kapeahko.

Cendrilloneja saa melkein 80 eri värissä ja materiaalissa. Nämä kyseiset ovat nimihirviöltään “Carbon black metallic goatskin suede”, suomeksi ihan vaan pehmeää nahkaa mokkaisella pinnalla. Väri on hieman metallinhohtoinen, kiiltävä musta.

Kenkien pohja on nahkaa, mikä varmistaa sen, että ne muotoutuvat jalkaan kuin hanska. Nahkapohja ei kuitenkaan Suomessa ole realistinen käyttää kuin sisätossuna, eli ennen ensimmäistä käyttökertaa kengät täytyy käyttää suutarissa puolipohjien laittoa varten. Aikaisempi parini on tuon jälkeen ollut ihan normaalikäytössä kesäisin, toki vesilätäköihin hyppelyt olen hoitanut joillain muilla kengillä.

Kannattaa kuikuilla siis Repetton suuntaan, mikäli laadukkaat klassikkoballerinat houkuttavat!

Repetto Cendrillon

Repetto Cendrillon

Repetto Cendrillon

Got myself a second pair of Repettos, 50 % off. Happy camper!

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM