PENNINVENYTTÄMISESTÄ

Kalleuden tai edullisuuden määritelmä on jokaiselle meille subjektiivinen. Toinen voi kuluttaa satasia baarireissuun tai sukelluspukuun, toinen laukkuun tai harrastuksiin. Yksi syö vain luomua, toinen vaihtaa auton joka vuosi. Makuasioita siis!

Tässä asioita, joissa itse mielelläni venytän penniä, jotta voin laittaa säästyneet eurot johonkin yllättävään ja tarpeelliseen, muuhun kivaan jota mieli halajaa, tai vaikka reissaamiseen.

Vaatteet. Ostan perusliikkeistä. Merkkijuttuja vain alesta tai outletista. Ketjuliikkeissä on niin hyvä valikoima ja minulle riittävä laatu, että en koe tarvetta hassata rahaa yksittäisiin vaatekappaleisiin.

Yritän pitää vaatehankinnat yksittäisinä, tarpeellisina ja / tai edullisina, jotta vaatekaappi ei pursuilisi turhia ja kaikkea tulisi käytettyä. Tässä onnistun vaihtelevasti, pakko myöntää… Pyrin siihen, että kaikkia vaatteita saisi mahdollisimman paljon käytettyä ympäri vuoden.

Ruoka, tavallaan. Aina ostetaan sitä mitä tarvitsee, mutta vertailen kilohintoja ja yritän löytää tuotteen, jonka hinta-laatusuhde olisi optimaalinen. Pihvit jäävät kauppaan, samoin limut, valmisruoat ja muut turhakkeet.

Teen oikeastaan kaiken syömäni ruoan alusta saakka itse, minkä takia on helppo hyödyntää kauden edullisia kasviksia ja tarjouksessa olevia proteiininlähteitä. Kokkaan aina isomman satsin, josta syön useamman aterian. Lisäksi olen ihan velho säveltämään jääkaapin jämistä ruokaa, eli hävikki jää minimiin.

Olen karsinut lihan ruokalistalta erittäin vähiin vuoden alusta. Tämä on näkynyt ruokalaskussa odotettua positiivisemmin. Vaikka Härkikset ja nyhtökaurat on kokeiltu ja kalaa syön pari kertaa viikossa, viidelläkympillä pääsee nykyään kauppareissulla tosi pitkälle.

Kaupassa pyrin käymään kahdesti viikossa ja aina listan kanssa. Mitä vähemmän suunnitelmallisuutta, sitä enemmän heräteostoksia.

Lidl on nykyään ihan vakkarikauppamme. Kauppareissu Citymarketiin maksaa aina vähintään 70 € riippumatta siitä, ostaako paljon vai vähän. Pääsyy on tietenkin se, että isosta valikoimasta mukaan tarttuu kaikkea pientä ylimääräistä, esimerkiksi kosmetiikkaosastolta. Lidlissä on (melkein) kaikki tarvittava, mutta ylimääräiset virikkeet minimissä. Paitsi jos on onni myötä, sieltä saa tosi hyviä urheilusukkia!

Ihonhoito ja meikit. Näissä en etsi halvinta tuotetta, mutta sitä parasta hinta-laatusuhdetta kyllä.

Olen käynyt läpi myös Chanel- ja Dior-kauden, mutta totesin että edullisempikin ajaa saman asian. Onneksi nykyään on mieletön määrä kohtuuhintaisia laatutuotteita ja brändejä!

Sen mitä Suomesta ei löydä, saa melkein poikkeuksetta netistä tilaamalla. Suomessa myytävät brändit ovat lisääntyneet ilahduttavasti, eli yhä useammin tuotteen saa suoraan kaupan hyllystä.

YouTuben meikkigurut ja blogit ovat muuten ihan loistava lähde hyvien ja edullisten tuotteiden metsästyksessä. Yksi suosikkini on Tati, joka testaa mielettömiä määriä uusia tuotteita.

Tarjoukset, kupongit jne. Pistän merkille tarjoukset ja kampanjat, kun sellaisia tulee vastaan esimerkiksi somessa tai lehdissä. En arkaile käyttää alekuponkeja ja tarjouslippulappuja. Jos asuisin Jenkeissä, extreme couponing olisi ihan varmaan lempiharrastukseni. ja tämä toteamus on vain puoliksi vitsi. 😉

Nettitilauksia tehdessäni googlaan alekoodeja ja hyödynnän erikoistarjouksia. Tilaan aina uutiskirjeen, jos sen myötä saa alennusta – tilauksen kun voi perua välittömästi koodin hyödyntämisen jälkeen. Win!

Harrastatko sinäkin penninvenyttämistä? Loistovinkit jakoon, kiitos!

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM