VINKIT TALVISEEN BARCELONAAN

Kerron loppukaneetin nyt heti alkuun, niin saadaan se pois jaloista. Barcelonaan kannattaa mennä myös talvella.

Okei, uimaan ei ihan pääse, mutta joulukuussakin lämpötila oli päivisin jopa 15 asteen hujakoilla. Illaksi viileni, mutta aurinko lämmitti päivällä ja nahkatakissa tarkeni hyvin.

Katseltavaa Barcelonaan jäi reilusti vielä toiseksikin kerraksi, koska loppujen lopuksi aikaa kaupungin kiertelyyn oli vain pari kolme päivää. Tässä kuitenkin muutama juttu, jotka osoittautuivat lyhyessäkin ajassa kokeilemisen arvoisiksi.

Metrolla on superhelppo kulkea. Metro nyt on vaan ykköskulkuväline isossa kaupungissa!

Ostimme meille kahdelle 10 kerran lipun, jonka hinta taisi olla kympin luokkaa. Kertalippu maksoi noin 1,70€.

Lipun käyttö vaati hieman kikkailua porteissa, koska samaa lippua piti leimata – toinen meistä meni läpi ja ojensi lipun perässä tulevalle, (näin toimiminen oli onneksi ihan sallittua).

Vapaaehtoisten vetämä kävelykierros on todella hyvä tapa tutustua kaupunkiin. Olin Sandemansin opastetulla kaupunkikierroksella Berliinissä ja kokemus oli niin kiva, että ehdottomasti samanlaiselle piti päästä myös Barcelonassa.

Oppaamme oli mielettömän hauska entinen lennonjohtaja Andrew, joka veti kierroksen huumorilla ja tarinoita toisensa perään kertoen. Oppaat Sandemansilla ovat yleensä natiiveja englanninkielisiä, jotka ovat päätyneet kaupunkiin mitä erilaisimmista syistä.

Peruskaupunkikierroksia markkinoidaan ilmaisina, käytännössä opasta tipataan lopuksi. 10-15 € tippi per osallistuja kolmen tunnin kierroksesta tuntuu olevan aika vakio.

Meidän ryhmässämme porukkaa oli noin parikymmentä, mutta ryhmän liikkuminen oli yllättävän vaivatonta ja tahti sopivan reipas. Kierroksen keskivaiheilla pidettiin tauko kivassa pikkukahvilassa, jossa samalla hoitui aamupäiväkahvien osto.

Suosittelen kaupunkikierrokselle osallistumista erittäin lämpimästi, erityisesti jos historia ja pienet tarinat knoppitiedot kaupungista kiinnostavat. Muuten olisi varmasti jäänyt kuulematta esimerkiksi se, että ylemmässä kuvassa näkyvät uurteet goottilaisen katedraalin seinässä ovat tulos keskiaikaisten sotilaiden tavasta teroittaa miekkojaan kiviseinään!

Bacoa Burger. Loistava paikka nopean ja herkullisen lounaan tarpeeseen. Kannattaa vältellä lounasruuhkaa paikan ahtauden takia, ruoka itsessään on kyllä tarvittaessa jonottamisen arvoista.

Kävimme yhtenä päivänä lounaalla myös paikallisten raksamiesten suosittelemassa paikassa, jossa kolme ruokalajia sai lounasaikaan alle kympillä. Ravintolan nimi ja osoite jäivät unholaan akuutin nälkäkiukun uhatessa, mutta crème brûlée oli kyllä parhaita ikinä! Myös Barcelonassa pitää paikkansa, että turistiravintoloiden sijaan kannattaa mennä sinne, missä on paikallisia.

Skippaa Rambla. Barcelonan keskustassa on paljon nähtävää ja katseltavaa, vaikka vain kävelisi päämäärättömästi, kuten me. Ramblalla ei ole oikeastaan muuta kuin turisteja, turistikrääsää ja taskuvarkaita, ja siellä piipahtaminen riitti mainiosti.

Hotellimme oli ihan Montjüicin kukkulan vieressä, ja kävimme siellä viimeisenä aamuna kävelemässä ennen lennolle lähtöä. Maisemat kaupunkiin olivat hienot molemmilta puolilta kukkulaa. Kannattaa kävellä ylös asti, sieltä on parhaat näkymät merelle päin.

Leather jacket Mango Dress Cubus Boots Forever21 Bag Stella McCartney Sunglasses Karen Walker

Barcelona was so pretty!

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM