VIIME VIIKON PARHAAT

Blogissa on ollut hiljaisempaa – on pitänyt kiirettä ja kaikenlaista hässäkkää. Jatkossa viikon parhaita seuraa säännöllisen epäsäännöllisesti aina loppuviikosta.

Ilmiö isolla I:llä. Viime viikonloppuna Instagram-feedini täyttyi Women’s March-kuvista. Naisten marssit ympäri maailmaa olivat hyvä osoitus siitä, että maailmassa vallitsevasta epävarmuudesta ja kollektiivisesta mitä hittoa-fiiliksestä voi seurata mielettömiäkin asioita.

Yhden marssijan kyltissä luki “I just can’t believe I still have to protest about this“, ja tuo lausahdus summaa hyvin omat fiilikseni. Alkuviikon uutisointi jätti sanattomaksi ja osoitti hyvin selvästi yhden syyn sille, miksi tällaisia tapahtumia ja aktivismia tarvitaan.

Koukuttavin TV-sarja. Ennen viime viikonloppua ihmettelin, että mikä siinä Skamissa oikein kiinnostaa ihmisiä, joku teinisarja. Muutamaa päivää myöhemmin olen tuijottanut jakson toisensa perään ja valvonut puoli kahteen yöllä, koska ei vaan malta lopettaa.

Jos siis tykkäät teinisarjoista (kuten näemmä minä, melkein kolmekymppinen), suuntaa Yle Areenaan välittömästi. Oi kunpa teini-minulle olisi ollut jotain tällaista!

Näin vanhempanakin sarja toimii oivana muistutuksena siitä, että on turhaa miettiä, mitä muut milloin mistäkin ajattelevat, ja antaa vaan mennä. Suuria tunteita, draamaa ja freesiä meininkiä. Toimii!

Oma lempparini roolihahmoista on Noora, jonka punainen huulipuna vaan nyt on yhtä timanttinen kuin mimmin asenne.

Kiinnostavin kirja. Yleensä on hyvä merkki, kun kirjan ensimmäisen luvun ajan miettii, että mä en kyllä ymmärrä tästä pätkääkään ja että mihin tää juoni muka voi oikein johtaa.

The Imperfectionists oli pitkästä aikaa ensimmäinen kirja, jossa tarinan hienous oli taitavasti ja vähäeleisesti piilotettu lukijan löydettäväksi. Silti helppoa ja viihdyttävää luettavaa.

Herkkuruoka. Voisiko joku paremmin tietävä kertoa, miksi ruoka ylipäätään on parempaa kulhosta syötynä?

Koska olen kaikenlaisissa muotijutuissa kroonisesti jäljessä, tein vasta tällä viikolla ekaa kertaa lohikulhon. Lohta (joko itse raakakypsennettyä tai kaupan graavattua tai savustettua), bulguria, kurkkua, porkkanaa, inkivääriä ja avokadoa. Koko komeus kruunataan korianterilla ja riisiviinietikka-soija-valkosipulikastikkeella. Nam, vaikka söinkin itselleni jonkinasteiset lohiöverit.

Toinen toistaan taidokkaampia asetelmia ja reseptejä on netti väärällään – minulle tärkeintä oli ulkonäön sijaan maku ja mahdollisuus haarukoida kulhon sisältö suuhun mahdollisimman vauhdikkaasti, eli kuvatodisteita ei Snapia (@itsselja) pidemmälle tallentunut.

Lahja itselle. Joulukuussa silmiini osui kerrankin oikein kohdistettu facebook-mainos, jonka johdosta ensimmäinen The New Yorker putosi postilaatikkoon viime viikolla, aiheuttaen keskimäärin isompia onnentunteita kuin lehdet normaalisti.

Rakkaus lehteen juontaa juurensa ensimmäiseen Nykin reissuumme ja Airbnb-hostimme kirjahyllyyn, josta hain numeron toisensa perään luettavaksi, kun lehden omalaatuinen ja tinkimätön tyyli nappasi heti. Tuon jälkeen olen tyytynyt nettiversioon, mutta paperiversio on se ainoa oikea. Ja ainakin muutaman kuukauden verran postilaatikossani joka viikko! Jee!

Treenipaikka. Liityin ennen joulua Fitness24Sevenin jäseneksi. Sen jälkeen olen lähinnä miettinyt, miksi vuosikausia maksoin samantasoisten salien jäsenyydestä viisikymppiä kuussa.

Kaksneljäseiskalla saa alle kahdellakympillä kuussa treenata milloin haluaa ja missä haluaa, eli jäsenyys ei ole paikkakunta- tai edes Suomeen sidonnainen.

Olen tähän mennessä käynyt salilla kolmessa eri kaupungissa, ja jokainen sali on ollut minun tarpeisiini riittävän hyvin varusteltu, laitteet ja tilat ihan uusia ja respassa poikkeuksetta hymyileväinen ja mielettömän ystävällinen tyyppi.

Ainoa miinus, jonka olen salinvaihtoon liittyen keksinyt on se, että minulle on uusi ja ilmeisen hankala juttu raahata mukana pukukaapin lukkoa. Tällä hetkellä on menossa lukko numero kolme, kaksi aikaisempaa on mystisesti kadonnut kuin tuhka tuuleen. Jatkuva lukkojen ostelu on siis ainoa uhka, joka voi horjuttaa aikaisempaa huomattavasti edullisempaa salilla käyntiä.

Biisi.

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM