MAAGINEN MONTPELLIER

Ensimmäinen etappi road tripillämme joulukuussa oli Montpellierin kaupunki Etelä-Ranskassa. Olin etukäteen suhtautunut kaupunkiin pakollisena yhden yön pysähdyksenä matkalla Cannesiin ja Monacoon. Oi kuinka väärässä olinkaan!

Montpellierissä viettämämme ilta oli yksi niistä, jonka tulen muistamaan pitkään. Satumaisen kaunis auringonlasku värjäsi rakennusten tiiliseinät ja kapeat kujat niiden välissä lämpimän terrakotan värisiksi. Kävelimme kävelemästä päästyämme, karttaa pahemmin katselematta.

Romanttisesti ränsistyneet rakennukset, joista kaikui illan rientoihin suunnanneiden, riehakkaiden opiskelijaporukat nauru, iäkkäät pariskunnat iltakävelyllään ja katusoittajien torvet. Jokaisesta huokui periranskalainen je ne sais quoi. Vaikka ilta oli viileähkö, oli jokainen terassi täynnä ihmisiä viltteihin kääriytyneenä, viinilasi edessään.

Tämä olisi ollut oiva paikka ottaa asukuvat – ainoa vaan että liikennettä oli hieman liikaa. 🙂

Montpellierissä on yksi maailman vanhimpia yliopistoja – se on virallisesti perustettu vuonna 1289, mutta ollut olemassa jo useamman vuosisadan ennen tuota.

Yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on muuten maailman vanhin edelleen toimiva sellainen! Olisin halunnut käydä kiertelemässä viereisessä tiedekunnan puutarhassa, mutta sen portit oli harmi kyllä jo ehditty sulkea.

Jokaisen kulman takana oli edellistäkin kauniimpia taloja tai jotain muuta ihasteltavaa.

Ostoskadulla loistivat Zarat ja H&M:t poissaolollaan, ja niiden tilalla oli pieniä ranskalaisia putiikkeja ja brändejä. Kaupungin keskusta oli suht pieni, ja sitä ehdimme yhdessä illassa koluta melkoisen paljon.

Kauneimmat maisemat oli ehdottomasti kukkulan päällä olleesta puistosta, jonne satuimme sopivasti auringonlaskun aikaan. Alla olevassa kuvassa perällä olevan paviljongin takaa lähti vanha akvedukti, josta olin akvedukti-bongarina riemuissani (nörtti mikä nörtti). Niissä on vain jotain kiehtovaa!

Riemukaaren alta jatkoimme auringon laskettua takaisin päin kaupungin keskustaan.

Montpellier vei sydämeni ilman epäilyksen häivääkään. Siellä vietetty ilta oli niitä, joita voin muistella jälkeenpäin kaikilla tavoin täydellisen kauniina. Vaikka kaupunki ei ole suurensuuri, suosittelen ehdottomasti vierailemaan siellä pelkän tunnelman takia.

On our recent road trip to France, we visited Montpellier first and unexpectedly fell in love with the city. It was charming and beautiful in every sense on the word. One of the places I can’t wait to visit again!

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM