KAUNIS CANNES

Cannes

Aikaisemmat road trip-postaukset löydät täältä ja täältä. Katso myös vlogin ensimmäinen osa!

Huristelimme Cannesiin Montpellieristä. Viimeinen pätkä oli kaunista vuoristotietä, vaikka täytyy myöntää että välillä siellä mutkitellessamme näkymä alaspäin vähän hirvitti.. Ranskan Rivieralle saapumisen huomasi ympäröivästä luonnosta jo ihan muutaman tunnin matkalla Montpellieristä. Lehtipuut ja viinipellot vaihtuivat pikku hiljaa havupuihin, pensaisiin ja Cannesissa palmuihin. Juuri nuo kauniit maisemat, puut ja pensaat tekivät alueesta ihan omanlaisensa.

Taisin aikaisemmassa postauksessakin mainita, että en ollut aikaisemmin ollut järin kiinnostunut Ranskan Rivierasta, vaikka niin moni tuttu sen hienoudesta on into pinkeänä vaahdonnut. Tämän reissun myötä myönnän, että minusta tuli yksi noista vaahtoajista, heippa vaan!

Cannes

Cannes

Cannes

Cannesissa yövyimme pienen matkan päässä keskustasta, ihan rannalla Holiday Inn Cannesissa. Hotelli oli oikein viehättävä ja melko vähän aikaa sitten rempattu.Tästä huolimatta joka nurkalta huokui kivalla tavalla menneiden vuosikymmenten glamour, vaikka Holiday Innistä harvoin kummempaa glamouria saa revittyä.

Saimme upgraden paremman luokan huoneeseen, ja huoneeseen päästyämme meinasin lentää pyrstölleni, sen verran hieno oli parvekkeelta avautunut näköala hotellin puutarhaan ja merelle.

Emme muuten nähneet koko aikana hotellissa muita vieraita, ei sillä että se olisi haitannut mitään. Päinvastoin! Henkilökunta oli ihanan huomaavaista, ystävällistä ja välitöntä.

Kirsikkana kakun päällä hotellinjohtajan beagle oli ensimmäisenä toivottamassa meidät tervetulleiksi. Mikä tahansa hotelli jossa on koira, on välittömästi kymmenen kertaa parempi. Niin se vaan on!

Kippasimme laukut huoneeseen, ja lähdimme liikkeelle samoin tein. Kävellen hotellilta keskustaan meni rauhallista tahtia puolisen tuntia. Paikalliset olivat selvästi ulkoilmaihmisiä, niin moni reilun kymmenen asteen lämmössä istuskeli rannalla nauttimassa auringonpaisteesta. Pari rohkeaa oli jopa uimassa.

Fiilis oli jotenkin ihanan raukea ja kaikki tuntui letkeämmältä. Jotain taikaa Etelä-Ranskassa siis täytyy olla!

Cannes

Cannes

Cannes

Cannes

Cannes

Käppäilimme keskustaan saakka, poiketen puolivälissä matkaa vain lounaalle (terassille! joulukuussa!).

Cannes oli viehättävä ja tunnelmallisen pieni. Voi vain kuvitella, mikä tungos kesäkuukausina sen kapeilla kaduilla on! Kesäkauden ulkopuolella turisteja näkyi vain kourallinen, paikallisia senkin edestä.

Kävelimme melkein jalat rakoille, mutta useampi paikka jäi silti vielä kaihertamaan mieltä. Cannesiin täytyy siis päästä uudelleen jo siksi, että näkemättä jäivät Croisetten toinen pää ja linnamainen Villa Rothschild puutarhoineen. Oli muuten hauska yksityiskohta nuo talojen seiniin maalatut, filmiaiheiset muraalit. Huomaa, että maailmankuulusta filmifestivaalista ollaan täällä ylpeitä, kuten kuuluukin.

Iso peukku ja sydän Cannesille!

Cannes

Cannes Villa Rothschild

Cannes

Loved Cannes! Highly recommend visiting outside the high tourist season, so worth the extra space.

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM