2 x TALVEN SUOSIKKITUOKSUT

En ole hajuvesien suhteen merkki- tai purkkiuskollinen, mutta viime vuosina olen huomannut viime aikoina käyttämieni tuoksujen muistuttavan toisiaan melko paljon. Makean hedelmäiset, kirpeät sitrukset ja lämpimät vaniljat ovat löytäneet tiensä huomaani yksi toisensa perään. Yleensä käytän vain yhtä hajuvettä kerrallaan, maksimissaan kahta. Tämä siksi, koska härskiintyneen hajuveden odööri on yksi niistä harvoista asioista, joita toden teolla inhoan.

Vuoden 2016 korkkasin sitruksisella Hermèsin Le Jardin du Monsieur Li:llä, ja kesällä jatkoin makealla Bath & Body Worksin A Thousand Wishes:illä. Juuri ennen vuodenvaihdetta saapuivat nämä kaksi uutta tulokasta, Fragonardin Belle Chérie ja Diptyquen Eau Duelle.

Tykkään molemmista niin paljon, että aamulla on hankala valita, kumpaa haluaisin käyttää.

Fragonardin Belle Chérie on sitruksinen, sitten kukkainen ja jää iholle samaan aikaan sekä hedelmäisenä, kirpeänä että makeana. Ding ding ding! Tuoksussa on karambolaa, mandariinia, kieloa, jasmiinia, vaniljaa ja tonkapapua. SIlti se ei ole makea räjähdys, vaan erittäin tasapainoinen.

Valitsin tuoksun Fragonardilla vieraillessamme. Myyjä kyseli tuoksumieltymyksistäni, ja antamistaan kuudesta vaihtoehdosta neljä oli täysin nappiin. Tämä kuitenkin lähti mukaan, ja onneksi! Tehdasvierailun ja useamman tuoksun haistelun jälkeen nenä oli jo väsynyt, joten tämä tuoksuu nyt kotona vielä paljon paremmalta kuin ostohetkellä.

200 ml EDT:n hinta oli muistaakseni 38 €, eli pilkkahinta siihen nähden, mitä hajuvedet esimerkiksi tax freessa maksavat. Tuoksu tuli ihanassa pussukassa, johon oli ihanana pienenä yksityiskohtana suihkautettu Fragonardin nimikkotuoksua. Ne pienet jutut, let me tell you!

Fragonard Belle Cherie

Fragonard Belle Cherie

Toinen uusi tulokas kaapissani on Diptyquen Eau Duelle, vaniljainen ja lämmin talvituoksu.

Puhdas vaniljan tuoksu on syöpynyt nenääni ala-astevuosilta, jolloin yläluokkalaisten tyttöjen keskuudessa kaikille ysärin lapsille tuttu Body Shopin Vanilla oli kova sana. Sanotaanko, että tuosta traumasta toipumiseen meni aikaa, sillä kavahdin kaikkea vaniljaista melkein parikymmentä vuotta. Eau Duelle on onneksi kaukana noiden muistoihin yhdistämästäni tuoksusta.

Kaikki Diptyquen tuoksut on tarkoitettu sekä miehille että naisille, eli kieltämättä tyttömäisten tuoksujen ystävänä tämä tieto jännitti alkuun hieman. Unisex-tuoksuissa kun on tietty aina se maskuliininen jokin. Eau Duellessa se on alkuun voimakas vetiverin tuoksu, joka yhdistettynä makeaan ja mausteiseen toimii tosi hyvin. Alta puskee voimakas, mausteinen ja lämmin vanilja, joka pysyy iholla pitkään. Tuoksussa on bergamottia ja kardemummaa, jotka tuovat mausteisen vivahteen.

Yhtenä päivänä kuin hain lounasta Bulevardin Levantista (lämmin suositus, muuten!), myyjä tiskin takana kysyi, onko tuoksussani suklaata vai vaniljaa. Kuulemma oli sen verran erikoinen vanilja, että ei voinut olla varma. Avokkini taas ihmetteli pari päivää sitten autossa leijaillutta pippurin tuoksua, jonka alkulähteeksi jäljitimme Eau Duellen. Joka tapauksessa, Eau Duelle on moniulotteisimpia tuoksuja, joita minulla on koskaan ollut.

Diptyque on minulle uusi merkki, mutta moni blogien ystävä on varmasti nähnyt heidän kultti-tuoksukynttilöitään sohvapöydillä siellä täällä. Diptyquen tuoksuja suositellaan myös kerrostettavaksi, ja tästä lukiessani aloinkin heti unelmoida seuraavalla Pariisin-visiitillä käyväni liikkeessä sitä varten… Hintatason huomioon ottaen saattaa kyllä olla, että raaskisin vasta lottovoiton jälkeen. 😉

Tarjoushaukkana bongasin tämän Eau Duellen hyvästä tarjouksesta Black Fridayna, eli sain käytännössä 100 ml pienemmän pullon hinnalla, ja siihen alennuksen vielä päälle.

Diptyque Eau Duelle

Diptyque Eau Duelle

Tällä kaksikolla mennään siis ainakin tämä talvi. Molemmat pullot ovat kooltaan sen verran isoja, että varmaan vielä pitkään sen jälkeenkin.

Mikä tuoksu sinulla on tällä hetkellä käytössä?

Diptyque Eau Duelle

I have two new fragrance favorites for this year, Eau Duelle by Diptyque and Belle Chérie by Fragonard. Eau Duelle is very vanilla-heavy and spicy, while Belle Chérie is very sweet, fruity and citrus-y at the same time. They tick all the boxes for me, so I’m set, perfume-wise, until the distant future.

Save

Save

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM