SHOPPAILU DUBAISSA

… Ei ole heikkohermoisen hommaa! Kannattaa pukea mukavat kengät ja jättää hotelliin lyhytpinnaiset, aiheesta vähemmän innostuvat puolisot, ja harkita vasta sitten uudestaan. Dubai on kaupoissa koluajan unelma, ja ajattelin kirjoitella tänään hieman tarkemmin siitä, mitä lompakkoaan keventävän ei kannata jättää väliin!

Shoppailu on kansallisurheilua, ja malleilla vietetään aikaa muutenkin kuin kaupoissa kiertäen. Useimmilta malleilta löytyy esimerkiksi leffateatteri ja muuta ajanvietettä. Paikalla saattaa siis vierähtää koko päivä, ainakin niin pitkään kun jalat jaksavat!

Shoppailuun tai ravintoloihin ei kannata turhaan varata käteistä – joka paikassa käy kortti, myös Debit (poislukien taksit). Kassalla pitää valita, haluaako maksaa dirhameissa vai euroissa. Itse maksan aina dirhameissa, koska kaupan valuuttakurssista riippuen euroissa maksaminen tulee yleensä kalliimmaksi. Yleisesti merkki- ja designertuotteet ovat Dubaissa kalliimpia kuin Euroopassa. Hintataso on Suomen luokkaa.

Shoppailu Dubaissa

Shoppailu Dubaissa

Seuraavat ovat tulleet itselleni tutuimmiksi.

Mall of the Emirates
Verrattain helposti lähestyttävä. Aloittaisin täältä niin Dubai Mall ei tule ihan shokkina, samalla näkee sen kuuluisan laskettelurinteen. Emirates Mallilla on oma metroasema. Iso valikoima sekä edullisempia että luksusbrändejä.

Älä missaa: Iso Lululemon, Harvey Nichols ja All Saints.

Kahvilavinkki: Hummingbird Bakery, Angelina, Dean & Deluca tai Coldstone Creamery. Jos lompakossasi on jäljellä enää pennosia, hae alakerran Carrefourista maailman paras millefeuille.

Dubai Mall
Nyt viimeistään ne lenkkarit jalkaan! 1200 liikettä, mutta eihän se riitä mihinkään – laajennusta puuhataan parhaillaan. Oikeastaan kaikki, mitä saatat kaivata löytyy täältä.

Älä missaa: Souq-siipi, josta löytyy myös, kuinkas muuten, dinosauruksen luuranko. Dubai Aquariumin ison altaan ihailu onnistuu parhaiten 2. kerroksesta, jossa ruuhka ei ole ihan niin valtaisa kuin alhaalla.

Ravintolavinkki: Aitiopaikka Dubai Mallin suihkulähde- ja valoshow’n katsomiseen löytyy ravintolan terassilta, joko Mallin tai viereisen Souq Al Baharin puolelta. Samalla pääsee ihmettelemään Burj Khalifaa.

Dubai Marina Mall
Dubai Marinan ja JBR:n alueen oma “pikku”-mall, jossa taitaa olla reilut 100 liikettä. Silti täälläkin pääsee eroon rahoistaan ihan helposti. Kiva valikoima kauppoja edullisemmilta brändeiltä. Raitiovaunupysäkki mallin edessä, Dubai Marinan alueelta pääsee helposti kävellenkin.

Älä missaa: Steve Madden, The Kooples, Sandro, pieni Lululemon

Ravintolavinkki: Alakerrasta löytyy hyvä määrä ravintoloita ja kahviloita, esimerkiksi Yo!Sushi, mutta naapurin Pier7:sta löytyy ravintoloita ja klubeja 7 kerroksen verran. Ihanat näkymät Dubai Marinaan!

DragonMart
Jos olet vailla ihan mitä tahansa sisustus- tai kodinkohennusasiaa, niitä saa täältä. Valikoimassa kaikkea kiinalaisista koruista kassakaappeihin. Näkemisen arvoinen, jos tykkää Chinatown-henkisestä meiningistä. Tämä on jotain erilaista Dubain ostaritarjonnassa 🙂 DragonMart2-laajennus valmistunut juuri, tutkittavaa siis riittää.

Sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, taksi on siis paras vaihtoehto paikalle pääsemiseen.

Älä missaa: Kristalleilla päällystetyt japanilaiset onnenkissat, paikallisen sisustustyylin bongailu, joka tosin voi käydä skandinaavisen minimalistin silmien ja sydämen päälle (kultaa, verhotupsuja, krumeluuria).

Outlet Village
Tästä uudesta tulokkaasta kirjoittelinkin jo täällä. Uuden uutukainen mall, jonka pitäisi olla kokonaan auki vuoden loppuun mennessä.

Mallien aukioloajat ovat yleensä ainakin klo 10-22, viikonloppuna ja tammikuun ajan jopa klo 1 saakka. Tammikuun ajan kaupungissa on Dubai Shopping Festival, eli tarjouksia ja aleja riittää.

Ei muuta kuin kaupoille! 🙂

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM