ROAD TRIP OSA 2: MONACO, CARCASSONNE, ANDORRA

Eze

Ensimmäinen osa road trip-maisemia täällä, tänään jatketaan samalla teemalla!

MONACO

Alunperin tarkoituksenamme oli viettää puolet päivästä Nizzassa ja puolet Monacossa, mutta päätimme lennossa jättää Nizzan välistä ja keskittyä Monacoon. Monaco on alueena ainutlaatuinen ja kovin erilainen kuin olin kuvitellut. Monte Carlon tapaista kaupunkia tuskin tulee kovin pian vastaan uudelleen!

Matkalla Monacosta kotiin pysähdyimme Ezen kylässä hajuvesishoppailun merkeissä. Tuo olikin yksi reissun lempijutuistamme, siitä lisää joulun jälkeen 🙂

Monaco

Monaco

Monaco

CARCASSONNE

Monacosta palasimme yöksi Cannes’iin, josta jatkoimme seuraavana aamuna Carcassonneen hieman pohjoisempana.

Carcassonnen vanha linnoituskaupunki, Cité, on suojeltu, ja monille varmasti samannimisestä lautapelistä tuttu. Kiertelimme vanhaa kaupunkia ja “uutta” keskustaa yhden illan, jonka jälkeen matka jatkui aikaisin aamulla Pyreneiden läpi Andorraan.

Carcassonne

Carcassonne

Carcassonne

Carcassonne

Auton GPS:n meille kertoma reitti kiersi ajoittain pikkuisia, yhden auton levyisiä vuoristoteitä pitkin. Tiet kiemurtelivat ylös alas vuorenrinteillä useamman tunnin ajan. Vaikka välillä perille pääsy epäilyttikin, reitti oli todella kaunis koko matkan ja kulki läpi monen pikkuruisen kylän ja maatilan.

Pyrenees

Pyrenees

Pyrenees

Pyrenees
Tässä kuvassa matkustajaa taisi epäilyttää yhdistelmä jyrkkä vuorenrinne, kuurainen tie ja kesärenkaat. Hyvin silti selvittiin!

ANDORRA

Jännittävä ajoreittimme toi meidät Pyreneiden läpi Andorraan maan pohjoispuolelta, eli matkan varrella oli useampi kylä ennen pääkaupunkia, Andorra la Vellaa. Andorrassa meille jäi aikaa melkeinpä kokonainen päivä, joka riitti kaupungin kiertelyyn oikein hyvin.

Andorra ei ole osa EU:ta, vaikka siellä euroja käytetäänkin. Kävikin pian selväksi, että moni tulee Espanjasta ja Ranskasta paikalle laskettelun lisäksi lähinnä edullisen polttoaineen ja muun shoppailun perässä.

Andorra la Vella sijaitsee vuorten välissä laaksossa. Kaupunki on hyvin ahdas ja pieni, eli liikenne on ruuhkaista ja parkkipaikan etsiminen hankalaa. Sijainnin vuoksi korkeuserot ovat täällä suuret kuten Monacossakin, mutta maisemien lisäksi varsinaista nähtävää pääkaupungissa on vähän. Silti oli kiva piipahtaa Andorrassa, tulipahan nähtyä kaksi kääpiövaltiota samalla reissulla. 🙂

Andorra

Andorra

Our road trip took us from Cannes to Monaco and to the medieval city of Carcassonne before heading through the Pyrenees to Andorra. We saw a lot and the scenery was very different from the first part of the trip – beautiful mountains and little villages.

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

2 thoughts on “ROAD TRIP OSA 2: MONACO, CARCASSONNE, ANDORRA

    1. Kiitos Miia kommentistasi! Yksityiskohtaisempia postauksiakin on tulossa, kunhan vaan ehdin naputella. 🙂 Hyvää uutta vuotta!

Comments are closed.