SEIKKAILULLA ESPANJASSA JA ETELÄ-RANSKASSA

Cannes Harbor

Viikonloppuna iskenyt flunssa on sotkenut alkuviikon suunnitelmani sekä jouluvalmistelujen, -kyläilyjen että blogin kirjoittamisen suhteen. Eilinen ja tämä päivä on mennyt tiukasti sohvanpohjalla, äänestä on jäljellä rippeet ja nenäliinoja kuluu ahkeraan. “Täydellinen” ajoitus siis!

Yritän tämän päivän levätä vielä tehokkaasti, jotta huomenna pääsisin ihmisten ilmoille tekemään viimeiset jouluhankinnat. Täysin toimettomana en jaksanut enää tänään olla, joten aloitin reissukuvien läpikäymisen. Jotta postaus ei venyisi äärettömän pitkäksi, tässä ensialkuun yleisfiiliksiä ja maisemia Espanjasta ja Etelä-Ranskasta!

BARCELONA

Barcelonassa vietimme kaksi yötä ja yhden kokonaisen päivän sekä saapuessa että reissun päätteeksi. Kaupunkiin ehti tutustua pintapuolisesti, mutta paljon jäi vielä näkemättä! Parasta oli muutaman tunnin kävelykierros, josta tuonnempana lisää. Ehdottomasti paras tapa kuulla lisää kaupungin historiasta.

Barcelona

Barcelona

Barcelona

Montpellier

MONTPELLIER

Etukäteen asennoiduin kaupunkiin “välttämättömänä pahana”, yöpymisetappina Barcelonan ja Cannes’n välissä. Kuinka väärässä olinkaan!

Ihastuin Montpellieriin palavasti. Kaupunki oli viehättävä, ja kiertelimmekin sen pikkukatuja ja joulumarkkinoita myöhään iltaan saakka. Yksi ilta oli auttamatta liian vähän – tänne on päästävä uudelleen!

Montpellier

Montpellier

Montpellier

Montpellier

Montpellier

CANNES

Huristelimme Cannes’iin Camarguen läpi pikkuteitä pitkin. Joka puolella oli viiniviljelmiä ja syksyinen ruska, ja ajomatkan kruunasi mahtavan hieno vuoristopätkä juuri ennen Cannes’iin saapumista.

Cannesissa näytti olevan lähinnä eläkeläisiä talvea paossa, enkä olisi ihmetellyt, vaikka olisimme olleet koko paikan ainoat turistit! Voin kuitenkin kuvitella, että kesällä rannikko on ruuhkainen ja täysi, sen verran ahtaita ja kapeita kaupunkien kujat ja kadut ovat. Tämä oli siis täydellinen ajankohta vierailulle.

En ole aiemmin täysin ymmärtänyt, miksi niin moni tuntuu olevan ihastunut Etelä-Ranskaan. Tämä reissu kuitenkin muutti mieleni. Jo pelkästään maisemien omaleimaisuus, vanhat ja kauniit kaupungit sekä rento elämäntyyli vetävät puoleensa. Luonto Rivieralla on todella kaunis ja näin talvellakin vehreä, ja se oli ehkä paras juttu, vaikka vähän pohjoisempana näkynyt ruska olikin kaunis. Rivieralla joka puolella on puita ja pensaita ja meri tuntuu olevan läsnä, mihin tahansa katseensa käänsikin.

En siis olisi lainkaan pahoillani, mikäli itse saisin eläkeläisenä nauttia Etelä-Ranskan talvista. Lottovoittoa siis odotellessa. 😉

Seuraavaksi tiedossa maisemia Monacosta ja Andorrasta, stay tuned!

Cannes

Cannes

Cannes

Cannes

Cannes

We arrived home from our road trip to Spain & France last week. This weekend I caught a good ol’ flu, so I’ve been mainly trying to be extra careful with resting in order to get rid of this by the end of the week.

As a result, my Christmas preparations and blogging schedule was turned upside down, and I’ve only gotten around to start going through our trip photos today.

Here’s some pictures from the first leg of the trip, Barcelona, Montpellier and Cannes. It was such a relaxing and much-needed break from a pretty eventful autumn and winter. There were virtually no other tourists around anywhere but Barcelona, which was such a luxury in itself.

Stay tuned for more soon!

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM