LOOKING BACK – KATSAUS VUOTEEN 2016

Päättyvä vuosi on ollut tapahtumarikas ja tuonut tullessaan paljon uutta. Pakko myöntää, että välillä usko on ollut koetuksella ja suunta hukassa. Tässä kuitenkin ollaan, vuoden takaista vanhempana ja viisaampana!

Minkä muiston tai tapahtuman haluaisin elää uudelleen tältä vuodelta, jos voisin?

Viimeisimpänä mieleen tulee kaunis ilta Montpellierissa road tripillämme. Toisena eräs aurinkoinen kesäilta heinäkuussa, kun istuin mökin kuistilla saunan jälkeen – sen haluaisin elää uudelleen vaikka heti näin joulukuun pimeyden keskellä.

Toteutinko uudenvuodenlupaukseni?

En muista tehneeni tarkempia uudenvuodenlupauksia. Yleisesti kulunut vuosi on ollut täynnä epävarmuutta ja mahdollisuuksia. Tammikuussa muistan luvanneeni kuuntelevani itseäni ja tekeväni enemmän sitä, mistä nautin, ja tuon lupauksen olen toteuttanut.

3 sanaa, joilla kuvaisin mennyttä vuotta?

Haastava, opettavainen, antoisa.

Mitä mennyt vuosi on opettanut minulle?

Haastavinta on ehdottomasti ollut “asunnottomuus”, josta en ole täällä blogissa tainnut mainitakaan. Luovuimme heinäkuun lopussa Kampin asunnostamme, jonka jälkeen olen elänyt matkalaukustani milloin missäkin. Tämä on opettanut joustavuutta, spontaaniutta ja kiitollisuutta.

Vaikka matkalaukkuelämä on oma valinta, olen erittäin kiitollinen siitä, miten avosylin ja iloisin mielin minut ja meidät nyssyköinemme on otettu milloin kenenkäkin luo vastaan.

Kiitollisuuden tunne kumpuaa myös siitä, että tämä on valinta eikä pakon sanelema juttu tai hätätilanne – kunhan asiat taas palaavat normaaleihin uomiinsa ja asioita varmistuu, asetumme aloillemme.

Oma rauha, omat tavarat ja mahdollisuus pestä pyykkiä nousevat arvoon arvaamattomaan, kun omaisuus on ripoteltu pitkin eteläistä Suomea ja yöpaikka vaihtuu neljä kertaa viikon sisällä. Odotan siis innolla sitä, että tämän seikkailun jälkeen kodilla on jälleen vain yksi osoite.

Tämä vuosi on opettanut myös itseluottamusta. Luottamusta osaamiseeni siinä, mitä teen ja mihin ryhdyn. Itseluottamus on suuressa arvossa myös silloin, kun asiat ovat levällään ja tulevaisuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Olen tänä vuonna uskaltanut luottaa vaistoihini ja kuunnella itseäni, ja siitä olen itselleni kiitollinen.

Mitä vaatetta tai asustetta käytin eniten päättyvänä vuonna?

Viileämpinä kuukausina varmaankin Vilan tekonahkahamettani. Se on malliltaan ja pituudeltaan simppeli ja mukava, ja käy kaiken kanssa. Asusteista Guccin Soho Disco Bag oli käytetyin, samoin Karen Walkerin jättiaurinkolasit.

Menneen vuoden paras leffa / kirja?

Olen lukenut tänä vuonna aika paljon hömppäkirjoja, ja mieleen ovat jääneet erityisesti Crazy Rich Asians ja China Rich Girlfriend-kirjat, jotka olivat viihdyttäviä ja avasivat siinä sivussa aasialaista kulttuuria. Lisäksi sain loppuun Andy Warhol Diaries’n, jota luin reilusti yli vuoden (alkuun pääasiassa akuutimman luettavan puutteessa). Andy Cohenin päiväkirjamuotoinen Superficial oli loppuvuoden suosikkini.

Leffoja katsottiin paljon – sekä hyviä että huonoja. Olen aina ihmetellyt sitä, miksen saa leffojen nimiä ja juonia jäämään mieleeni pidemmäksi aikaa, vaikka elokuva olisikin mieleinen. Tällä hetkellä mieleen tulevat Secret Life of Pets, Storks ja Girl on the Train. Olen huono katsomaan räiskintäleffoja tai Quentin Tarantinoja, mutta Hateful Eight oli todella hyvä.

Yhteenvetona olen kiitollinen kaikesta siitä, mitä tämä vuosi on tuonut plakkariin. Kiitos sinulle siellä ruudun toisella puolella, että olet tavalla tai toisella löytänyt tiesi tänne. Kiva kun olet täällä.

Ensi vuonna jatketaan!

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

 

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

2 thoughts on “LOOKING BACK – KATSAUS VUOTEEN 2016

  1. Kiva blogi sulla! Olen seurannut sitä aina silloin tällöin. 😊 Matkalaukkuelämää, tai tarkemmin sanottuna rinkkaelämää, eletään täälläkin ja voin kyllä samaistua fiiliksiisi.

    1. Kiitos Ursula! Mä olen myös seurannut sun reissublogia – ihana sapattivuosi(?) teillä meneillään 🙂 Kyllä sitä omaa kotia oppii arvostamaan muutaman viikonkin reissuelämän jälkeen, vaikka reissaaminen aina niin hohdokasta etukäteen ajatuksissa onkin! Jonkunlaisen kiintopisteen sitä vaan tarvitsee. Nauttikaa Japanista, innolla seuraan mihin matkanne seuraavaksi vie!

Comments are closed.