CRAZY BAG LADY

Stella McCartney Falabella

Beginning with this post you can find the Finnish text first in my posts, and below a short version in English.

Tiedättekö, kun ihmisillä on monesti se juttu, joka on tärkeä pukeutumisessa ja omassa tyylissä. Se jokin, jonka ansiosta olo on erityisen hyvä, vaikka asukriisi olisi aamulla uhannut, tai johon liittyy iloisia muistoja tai virstanpylväitä. Minun kohdallani se juttu ovat laukut.

Muistan tarkalleen sen hetken, kun näin ensimmäisen laukun, joka oli ihan pakko saada. Se laukku oli Mulberryn Bayswater, ja vuosi oli 2006. Gloria-lehteä selatessani vastaan tuli kuva, jossa mallilla oli pitkä, värikäs trenssi ja kädessä konjakinruskea Bayswater.

Olin juuri aloittanut ensimmäisessä, oikeassa kokopäivätyössäni. Siellä puurretut pitkät tunnit vaihtuivat hetkeen, jolloin astuin Mulberryn Fabianinkadun liikkeen ovesta sisään. Mitään muita laukkuja liikkeen hyllyillä en edes vilkaissut, vaikka tuona vuonna Roxanne nauttikin laukkumaailman kulttistatusta.

Liikkeestä lähtiessämme ja ruskean, jättimäisen paperikassin keikkuessa käsivarrellani, oli ilmassa jo varmaan peruuttamattomuuden tuntua. Takana oli viattomuuden aika, jonka useimmat laukkuihmiset tunnistavat omassa elämässään – se aika, kun mikä tahansa käsväsky on yhtä hyvä. 😉

Bayswater oli niin tiiviisti kiinni käsivarressani tulevat vuodet, että pariin viime vuoteen en ole käyttänyt sitä paljonkaan. Silti en koskaan myisi sitä, ja varmasti kaivan sen esille ensi kevään tullen. Se edustaa minulle edelleen tuota aikaa elämässäni, aikuisuuden kynnystä ja itsenäistymistä. Sitä, että omat rahat, oma pää.

Tuon ajan jälkeen rakkauteni laukkuihin on vain kasvanut. On ehkä hassua ajatella näin, mutta minusta tuntuu, että kaikki laukkuni ovat valinneet minut. Siitä syystä niistä moni on erityisen rakas ja edustaa tiettyä tapahtumaa tai aikaa elämässäni.

On muutama juttu, joista en tingi. Nämä raamit saavat olla paikallaan, kunnes voitan lotossa. 🙂

Kun et voi lakata ajattelemasta sitä, osta se. En osta hetken mielijohteesta, vaan mietin jokaista laukkua vaikka kuukausikaupalla. Jos vielä parinkin kuukauden jälkeen haluan sen, tiedän että se tulee tuottamaan minulle iloa.

Seuraa omaa makuasi. Älä osta sitä, joka ihan kaikilla muillakin on. Väittäisin, että kyllästyminen tapahtuu nopeammin.

On turhaa ostaa useampi samantyylinen laukku. Mietin, milloin tarvitsen minkäkinlaista laukkua, ja ostan sen mukaan. Jos himoan laukkua, jonka tyylinen minulla jo on, myyn vanhan pois tai jätän uuden ostamatta. Tästä syystä pysyttäydyn neutraaleissa väreissä, jotka käyvät mahdollisimman monen asun kanssa.

Hyväkuntoinen käytetty on usein fiksumpi valinta kuin täysihintainen uusi. Jos laukku ei olisikaan omaan makuun, saa sen monesti myytyä melkein samalla hinnalla, jolla sen on itse ostanut. Uuden myyminen edelleen tietty rokottaa lompakkoa eniten.

Kalliimpi ei ole parempi. Jos bongaat kivan laukun uudelta merkiltä, kannattaa toimia eikä jäädä vuosiksi odottelemaan. Uusien, haluttujen laukkujen hinta tulee nousemaan roimasti, jos ja kun merkki saa näkyvyyttä ja kysyntää. Hyvinä esimerkkeinä tästä Mulberry brändin uudistamisen jälkeen (Bayswaterin hinta uutena on melkein tuplaantunut siitä, kun ostin omani!), uusista Mansur Gavriel.

Minulla on henkinen raja, jota kalliimmat laukut eivät yksinkertaisesti ole minulle tuon rahasumman arvoisia. Tätä rajaa olenkin noudattanut, eikä siltikään ole tarvinnut jättää mitään todella haluamaani ostamatta. Kalliimmat laukut jotenkin “katoavat tutkaltani” itsestään.

Kaikki laukkuni on tarkoitettu käytettäväksi. Minulle ei siis sovi laukku, jota pitää varjella ja varoa.

Jos laukkuaihe kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla! Seuraavaksi aiheen tiimoilta on tiedossa lempilaukkuni videon muodossa.

Stella McCartney Falabella

Translation: I love handbags and I cannot lie, and this has been the case since 2006. It started with a Mulberry Bayswater, and there has been no looking back.

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM