2016 OF ADVENTURES

Outfit in Dubai Marina

 

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

Kuluneena vuonna nousin lentokoneeseen 22 kertaa ja kävin kahdeksassa eri valtiossa.

Tänä vuonna reissurintamalla on siis tapahtunut, ja olen siitä mielettömän kiitollinen ja iloinen. Matkalaukku on saanut kokonaan levätä oikeastaan vain helmikuussa, toukokuussa ja marraskuussa, muuten on oltu enemmän tai vähemmän menossa.

Isoimman palan matkakakkua vei tietenkin Dubai, jossa vietin kokonaisuudessaan vuodesta melkein neljännesosan. Dubaista olen kirjoittanut monta monituista kertaa aikaisemminkin – kurkkaa sivupalkista kaikki postaukset aiheesta tagin Dubai alta.

Dubaissa viettämäni aika konkretisoituu siihen, että tunnen pohjatonta kiitollisuutta. Mahdollisuudesta hypätä lentokoneeseen ja olla melkein toisella puolella maailmaa muutamassa tunnissa. Mahdollisuudesta oppia tuntemaan joku paikka hieman paremmin ja nähdä sen hyvät ja huonot puolet.

Vaikka olin ihan ok sen ajatuksen kanssa, että tämän vuoden matkat suuntautuisivat pelkästään Dubaihin, homma menikin päinvastaiseen suuntaan. Tykkäänkin eniten lyhyehkön varoitusajan reissuista – minusta ei olisi odottamaan kuukausikaupalla.

Vuoden muilla matkoilla pääsin näkemään Euroopassa monta paikkaa, joissa en aikaisemmin ollut käynyt.

Berliinissä kävin työreissulla kesäkuussa. Ehdin tutustua kaupunkiin parin päivän ajan kokoushuoneen ulkopuolellakin, mutta minulle kaupunki ei näyttäytynyt sellaisena, jona moni siihen ihastunut ystävä ja tuttu sen kuvailivat. Ehkä ihastuminen olisi ottanut enemmän aikaa, tai sitten jokaisesta paikasta ei vaan niin välitä.

Parasta Berliinissä oli aurinkoinen ja helteinen kesäilta juuri ennen juhannusta, kun istuimme uusien ystävien kanssa joen varrella ravintolassa illallisella. Auringonlasku oli kaunis ja vihreä olut yllättävän hyvää.

Muutama viikko Berliinistä kotiutumisen jälkeen oli aika suunnata kohti Roomaa. Amerikkalaiset ystäväni olivat kiertämässä Eurooppaa, ja lyöttäydyin heidän mukaansa muutamaksi päiväksi. Ikuisessa kaupungissa hyvällä tavalla ikuiselta tuntunut viikko oli täynnä kävelyä, pastaa ja naurua. Helteinen Rooma oli viehättävä, ja on kokonaan sen ansiota että joskus tulevaisuudessa Italian reissumme saa varmasti jatkoa.

Laukku on purettu viimeisimmän reissun jälkeen vasta puolitoista viikkoa sitten. Reilun viikon varoitusajalla toteutettu road trip Espanjassa ja Ranskassa toi päätökseen hienon matkavuoden. (Osa 1 ja osa 2).

Koti on siellä missä sydänkin – tämän sanonnan merkitys on todella konkretisoitunut viimeisen 12 kuukauden aikana. Kiitos siis kaikista matkoista, uusista kaupungeista, lentokoneen ikkunapaikoista ja seikkailuista. Kiitos tästä vuodesta.

A photo posted by Selja (@itsselja) on

 

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

 

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on


A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

 

A photo posted by Selja (@itsselja) on

This past year has taken me on adventures like never before.

I flew to Berlin for a week for work, but had the chance to spend a weekend and a couple of evenings outside of the conference room. I can understand why people like Berlin, but I felt like it wasn’t for me. Maybe if I’d had a little more time, but it just didn’t have the instant charm some places have. The only moment I felt the city was the warm June night when we had dinner by the river with my colleagues. Still, it was a great week with an amazing group of people.

A few weeks later, Rome took my breath away. I got to take part on Autumn & Devin’s European trip. In Rome where the walking, the pasta and the laughs were endless. After they hopped on a train I still had three days to spend in the Eternal City with my best travel buddy and my love, with whom I had been spending so little time since January. The trip felt endless, but in a good way.

The biggest adventure has been the numerous times landing at DXB, diving headfirst into the heat and driving down Sheikh Zayed Road. All of those times have proved the real meaning behind the saying, home is where the heart is.

I’m going to write about the time in Dubai in another post, on another time. In the meantime I’m just going to say that it’s the best feeling in the world, to be able to hop on a plane and experience new places, to learn their ins and outs and learn to appreciate the good in them.

There’s no place that is perfect, but being able to find the good in any place, that’s the real thing that matters.

At the moment, my travel plate is empty and still I’m living out of my suitcase.

My head is filled with these imaginary road trips and plans of going places I want to see, and I’m so grateful I have been able to make many of them reality. I am grateful for every new place I get to see, because the worst thing is to take the possibility to travel for granted.

The need for travel is a hollow feeling in the gut. Those of you out there who share the feeling know what I’m talking about. It’s like an urge, an addiction that will haunt you until you acknowledge it. An urge that I don’t want to get rid of and that I want to treasure forever.

The urge to go see new places, new cities, new ways of life and new cultures. A feeling of being incomplete when you don’t have the next trip planned, or better yet, booked.

It doesn’t matter if it would be wiser to save more money for a rainy day, like it doesn’t matter if you’ve already been to a dozen trips in the last year. The urge doesn’t give a rat’s ass, really. The only time it is willing to be quiet is when you’re on that plane.

Thank you for all those opportunities, the plane windows, the clouds and the adventures. Thank you for this year.

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

A photo posted by Selja (@itsselja) on

 

A photo posted by Selja (@itsselja) on

Save

Save

Save

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM