YAS MARINA CIRCUIT ABU DHABI

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Race tracks and cars probably aren’t the most obvious subject of this blog, and I wouldn’t exactly call myself a car or racing enthusiast anytime soon. However, today I’m going to ignore that! In preparation for the Formula 1 Abu Dhabi GP this weekend, let’s go back to the day we enjoyed touring the Yas Marina Circuit!

We participated on a venue tour, which they have twice a day on most days (check the schedule online beforehand). We were supposed to be there 30 minutes early, but since our GPS took us into a wrong place and the area is pretty hard to navigate, we got lost and missed the starting time by a couple of minutes. The group was luckily still in the building, so with a bit of a hustle we were able to join in.

The track is located on Yas Island that has a variety of different attractions, for example the Ferrari World and a concert venue, let alone beautiful resorts and golf courses in true UAE fashion. The Abu Dhabi airport, home of Etihad, is less than 30-minute drive away, and in our tour group there was an American gentleman on a five-hour layover.

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Fun fact: for the F1 championship race weekend, the Richard Mille banners are changed into Rolex ones, the latter being an official sponsor to the F1.

https://yasisland.ae/ferrari-world-abu-dhabi/

Can you spot the circular Aldar building? It is a pretty unique sight!

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Despite looking like a air traffic control tower, this colorful building is actually the Shams Tower, where the royal family goes to watch the races.

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

The racing school’s F3000 cars. Yas Marina Circuit offers of driving lessons and driving experiences with a variety of cars.

Our guide told us that the track days, when people bring their own super cars for a spin around the track, are immensely popular. No wonder with the amount of ridiculously expensive and fast cars in the country.

There are also cycling and running events on the track during the racing off-season – that’s something I’d love to try!

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

These garages are buzzing during the races. The doors on the left open directly to the pit lane. An air curtain is activated when the doors are open to keep the air-conditioned, cool air inside and the heat out.

There was also a fun coincidence during our visit in Abu Dhabi. We saw a camera crew filming a Nissan GT-R around the track while we were touring the pit lane and the podium.

After returning to our hotel that evening, we saw a fellow guest we had seen around the hotel, having people walk up to him all the time to ask for pictures.

As a nosy person I went on a full-on Google stalk to find out who he was, since based on people’s reactions he was clearly famous. Thanks to my amazing detective skills (…), I was able to figure out he was an Indian action movie star called John Abraham.

A few weeks later we stumbled upon a Nissan commercial featuring a familiar face and a familiar car, so unbeknownst to us at the time, we had ran into Mr Abraham twice in the same day. ūüôā

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

The control room, where high-zoom cameras reach every nook and corner of the area, all the way to spotting debris, no matter how small, on the track.

I highly recommend the Yas Marina Circuit venue tour, and you ladies shouldn’t shy away from it either. Compared to the price the tour is great value. We had a group of less than 10 people and a very knowledgeable and friendly guide who knew everything there is to know about the track and its operation.

You are taken with an air-conditioned minibus around the stops and sights around the track, so it’s great even if you wouldn’t be able to walk long distances or worry about the heat. It was thrilling get to go behind the scenes – to see the garages, the pit lane, the podium, the press center and the race control room.

Yas Marina Circuit, Yas Island, Abu Dhabi

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Yas Viceroy

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

En miellä itseäni autofaniksi, mutta kierros Yas Marina Circuit-radalla oli tosi mielenkiintoinen ja Sheikh Zayed Mosquen ohella kivoin juttu Abu Dhabin-pyrähdyksellämme alkuvuodesta. Vaikka autourheilu ei olisikaan oma pala kakkua, ei tätä kannata jättää väliin jos on kulmilla ja matkaseurueesta löytyy autointoilijoita. Tämä postaus on odotellut luonnoksissa helmikuusta saakka, ja koska Abu Dhabin F1-osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna, nyt on oiva hetki katsoa Yas Marina Circuit-radan kulissien taakse.

Rata sijaitsee Yas Islandilla Abu Dhabin kupeessa, ja AD:n lentokentältä sinne taitaa olla vajaan puolen tunnin matka. Saarella on muita nähtävyyksiä ja hotelleja joka makuun, esimerkiksi Ferrari World-huvipuisto hurjine vuoristoratoineen.

Me suuntasimme Venue Tour-kierrokselle, joita on pari kertaa päivässä useimpina arkipäivinä. Lähtöpaikalle, Racing Schoolille, löytäminen oli hieman haastavaa, eli puoli tuntia etukäteen paikalle pääseminen vaihtui muutaman minuutin myöhästymiseen. Pienen hölkän seurauksena pääsimme kuitenkin kierrokselle mukaan, onneksi muu ryhmä oli vielä samassa rakennuksessa!

Kierros kesti parisen tuntia ja ajelimme pikkubussilla pitkin rataa ja sitä ympäröivää aluetta. Kävimme muun muassa pääkatsomossa, varikolla, palkintokorokkeella, tallialueella, lehdistökeskuksessa sekä radan johtokeskuksessa. Oppaamme oli erittäin mukava tyyppi, joka tiesi alueesta ja kilpailuista kaiken mahdollisen. Hän oli intohimoinen autourheilun ystävä, jonka innostus oli tarttuvaa, vaikka autourheilusta ei niin kiinnostunut olisikaan. Arvaisitko muuten, että rata-alueella ei ole sellaista paikkaa, johon hurjalla zoomilla varustetut kamerat eivät yltäisi? Jos radalla näkyy vaikka miten pikkuruinen roska tai esine, johtokeskuksesta käsin pystytään näkemään mikä se on ja päättämään toimenpiteistä. Tämä kaikki ilman, että kenenkään tarvitsee nostaa takamustaan tuolista. Kätevää!

Kiertelimme pitkin rata-aluetta, ja varsinkin varikon seutu oli t√§ynn√§ kiinnostavia paikkoja. Aivan varikkoalueen vieress√§ on marina, jotta kisatunnelmasta p√§√§see nauttimaan my√∂s veneelt√§ k√§sin. Marinan vieress√§ oleva Yas Viceroy-hotelli on F1-kisaviikonlopun aikana jokaista nurkkaa my√∂ten t√§yteen ahdettu. Hotellin ulkomuoto on melkoisen uniikki, ja useimmille hotelleille ep√§tyypilliseen tapaan muistuttaa muodoltaan valasta. ūüôā

Varikkoalueella on pitkä jono kaksikerroksisia villoja, joista jokainen tiimi saa omansa kisojen ajaksi kiintopisteekseen, sekä levähdystaukoja että syömistä varten. Villat jaetaan edellisen F1-kauden tulosten perusteella Рedellisen kauden voittajatalli on lähimpänä rataa ja varikkoalueen keskipisteessä, viimeiseksi jäänyt saa tyytyä villaan pienen patikkamatkan päässä varikkoalueen portilla.

Radalla on oma ajokoulu, jossa on autoja joka lähtöön Рtavallinen meikämannekin pääsee siis vauhdin makuun, jos haluaa ja uskaltaa. Tuollainen kokemus olisikin ihan loistava lahja, jos ei itselle niin autohullulle puolisolle. Radalle saa toisinaan tulla myös omalla urheiluautolla, mikä on kuulemma hitti autohullujen paikallisten keskuudessa. Kisakauden ulkopuolella radalle pääsee toisinaan juoksu- tai pyöräilylenkille Рmelkoisen ainutlaatuinen lenkkiympäristö, jota olisi kiva päästä kokeilemaan joskus.

Meille kävi hauska yhteensattuma tuona päivänä, kun kävimme Yas Islandilla. Rata-alueella ihmetellessämme näimme siellä kuvattavan Nissan GT-R:ää, joka kiersi rataa kamera-auton perässä, ja päättelimme että kyse on leffan tai tv-sarjan kuvauksista.

Myöhemmin illalla hotellille palattuamme huomiomme kiinnittyi siihen, kun näimme erästä hotellivierasta pyydettävän yhteiskuviin tämän tästä. Kaverin aiheuttama innostus muissa paikallaolijoissa oli sen verran huomattava, että päädyin googlaamaan kuumeisesti, kuka mahtoi olla kyseessä.

Loistavien salapoliisin kykyjeni ansiosta saimme tiet√§√§, ett√§ kyseess√§ oli intialainen toimintaleffojen sankari, n√§yttelij√§ John Abraham. Olikin kiva yhteensattuma, kun muutamaa viikkoa my√∂hemmin Facebook-feediss√§ tuli vastaan Intian uusi Nissan-mainos, eli tyyppi oli kuin olikin ollut radalla n√§kem√§mme punaisen Nissanin ratissa. ūüôā

Suosittelen erittäin lämpimästi vierailua Yas Marina Circuitille! Dubaista ajomatkaan kertyy reilun tunnin verran, Abu Dhabista puolisen tuntia.

Yas Marina Circuit, Yas Island, Abu Dhabi

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

Save

Save

Save

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM