HOTEL GEEK: CLARION HOTEL HELSINKI

Clarion Hotel Helsinki

The newest hotel in Helsinki, Clarion, was opened a little over a month ago. I wanted to try it out since due to the building being one of the highest (or maybe even highest?) in Helsinki, it’s one of the new landmarks in the city. Nordic Choice Hotels opened two Clarion hotels within a couple of weeks, this one in Helsinki and one at the airport.

Because I was unfamiliar with the brand, it was hard to gauge the level of expectations I had. The hotel lobby was beautiful with design chairs and a modern feeling. The emphasis was clearly on Finnish design details throughout the hotel.

Due to the hotel building being high – in Helsinki standard that means 16 floors, which makes it a good 50 % higher than most buildings, the Sky Room at the top has been a hit with hotel guests and locals. The design compliments the views of the city really well. The bar is a great addition to the bar scene in Helsinki, it’s definitely worth the trek despite the location being a bit off the beaten path of Helsinki city center.

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Hotel guests have complimentary access to the gym, sauna and outdoor pool at the topmost floor. The heated pool is a pretty unique experience, part of it even has a glass bottom that reaches out of the building. Love this idea and I’m sure it is a big hit among guests. The gym was on the small-ish and jam-packed side, but better than most hotel gyms.

We had a Superior room in the 10th floor. The room wasn’t big, but it didn’t feel too small even for two persons. There was a floor-to-ceiling window with beautiful views out to the harbor. The sea is literally just below the hotel, which granted pretty views from the glass elevators and from the rooms. I’m sure I would have loved the city view as well.

The room itself was pretty basic, and I was surprised by a couple of the design features in the room – e.g. there was no storage, just a small rack that would fit a few items. I didn’t mind not being able to really unpack for a night’s stay, but for a longer stay I’d make sure to book a room with a closet (they are available in more spacious Deluxe rooms).

There were a couple other minor design mishaps too. First, my absolute pet peeve in hotel rooms is a master switch for lights that doesn’t turn off all the lights – so. beyond. annoying. In our room the master switch turned off one lamp out of six. (Insert me pulling my hair and getting back up to turn them off.)

Second, the bedside lamp occupied 80 % of the bedside table itself, so it was either a balancing game or a compromise of putting your stuff on the little shelf underneath it. Not a big issue, but something that hotel designers usually tackle.

Call me a nit-picker, but I feel like the main functions of a hotel room are to be functional, stylish and comfortable. This one ticked the latter box, though. The style was minimalist and simple, nothing that would annoy you or stand out too much. No complaints. Loved the Vitra desk chair and especially the classic Eames lounger.

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

The bed was perfect, as well as the cloud-like duvets. When it comes to pillows, the choice was to go HUGE or go small. As someone who takes their pillow with them on most trips just to be able to function the next morning, I was initially suspicious but the smaller pillow ended up being very good. All in all, we both slept very well and found the bed and bedding beyond comfortable.

Amenities in the room were functional and what you would expect from a business hotel. A kettle with a coffee and tea selection, a well-stocked minibar (the prices were not abhorrent either!), a safe, you know the drill.

The breakfast had great variety, even though not 100 % consistent quality-wise – not many hotels of this size are. Loved the home-made granola, the omelette kitchen and the cheese plate.

Service at the Clarion was good for a hotel this size. Especially the front desk staff were all happy and courteous throughout. All in all we enjoyed the stay!

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

 

Yövyimme upouudessa Clarion Hotel Helsingissä kuluneella viikolla. Rakennus Jätkäsaaren rannassa on yksi kaupungin korkeimpia, ja samalla uusi ja hieno maamerkki tuonne päin Helsinkiä.

Clarion brändinä oli minulle etukäteen tuntematon, ja olikin jännä kokemus mennä hotelliin, josta ei oikeastaan ollut minkäänlaisia odotuksia tai ennakkokäsitystä. Nordic Choice Hotels avasi muutaman viikon sisään kaksi Clarionia, tämän Jätkäsaaressa ja toisen lentokentän kulmilla. Clarion Hotel Helsinki on iso, yli 400 huoneen hotelli, jotka ovat Helsingissä verrattain harvinaisia.

Isoimmat “vetonaulat” hotellin markkinoinnissa ovat olleet ylimmän kerroksen ulkoallas ja näköalabaari Sky Room. Jälkimmäinen on ehdottoman virkistävä juttu Helsingin baarien joukossa, ja näköalat kaupungin ylle olivat pimeälläkin hienot. Uima-allas on hauska idea, ja lämmitettynä siellä tarkenee uida läpi talven. Saunat ja kuntosali löytyvät myös ylimmästä kerroksesta. Kuntosalit ovat vähän hotellien Akilleen kantapää, “välttämätön paha”, vaikka yhä useammalle vieraalle kuntoilumahdollisuudet ovat iso tekijä yöpymispaikkaa valitessa. Clarionin sali oli ihan hyvin varusteltu, mutta hieman täyteen ahdetun oloinen.

Hotellihuoneemme oli 10.kerroksen Superior-huone, josta meillä oli ihanat näköalat telakalle ja merelle päin. Hotelli on melkeinpä meren päällä, mikä toi erilaista fiilistä lasiseinäisellä hissillä ajeluun ja maisemien ihailuun. Huoneemme oli melko lailla sellainen kuin tällaiselta hotellilta odottaakin. Sen designissa ei ollut mitään erityisen silmäänpistävää, hyvällä eikä huonolla tavalla. Katseenvangitsijana toimivat Vitran työpöydän tuoli sekä Eamesin klassikkonojatuoli, joka on myös ihana istua.

Varoituksen sanana, pilkunviilausta luvassa. 😉 Muutama pikkuinen toimivuusyksityiskohta olisi kaivannut mielestäni lisäharkintaa huoneen suunnittelussa. Huoneessa ei ollut lainkaan säilytystilaa – tämä ei yhden yön reissulla haitannut, mutta useampaa yötä varten on kiva purkaa vaatteita laukusta. Superior-huoneesta löytyi vaatekaapin virkaa toimittanut pieni vaatetanko, mutta hyllyjä tai laatikoita ei ollut oikeastaan ollenkaan. Deluxe-huoneista vaatekaapit löytyvät.

Lisäksi sängynpäädyn master-valokatkaisija ei toiminut työnkuvaansa vastaavalla tavalla. Kuudesta lampusta se sytytti ja sammutti yhden, eli hetkeä peiton alle kaivautumisen jälkeen kampesin huokaisten ylös sängystä, ja tein kierroksen ympäri huonetta valoja sammutellen.

Kolmas pieni toimivuutta häirinnyt juttu oli se, että yöpöydällä lampunjalka vei pöytäpinnasta noin 80%. Tavaroita ei siis mahtunut laskemaan pöydälle, vaan ne joutui pujottelemaan alla olevaan lokeroon. Pieni asia tämäkin, mutta koska toimivuus on hotellihuoneessa yksi tärkeimmistä jutuista, tällaiset pienetkin jutut siihen vaikuttavat.

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Muuten huone oli oikein toimiva. Sänky oli ihan loistava – todella mukava ja pilvenpehmeän peiton alla oli mukavat oltavat. Tyynyvaihtoehtoja oli kaksi: jättimäinen tai pikkuruinen, ja ennakkoluuloista huolimatta pienempi tyyny osoittautui oikein toimivaksi.

Huonevarustelun puolesta löytyi perustarvikkeet: vedenkeitin kahvi- ja teesetin kera, läppärin sisäänsä mahduttava tallelokero, hiustenkuivaaja, ja minibaari (joka oli muuten sisällöltään kattava ja hinnoiltaan kohtuullinen).

Brekulla valikoima oli oiva, ainoastaan osan tuotteista laatu oli hieman epätasaista. Tämä toki on ison hotellin huonoja puolia – kun ruokaa pitää olla useammalle sadalle hengelle, varsinkin lämpimien tuotteiden laatu helposti kärsii. Omia suosikkejani brekulla oli itsetehty granola jugurtin kanssa, juustolautanen sekä omeletti, jonka kokki paistoi toiveiden mukaan. Joka tapauksessa breku oli oikein hyvä, ehdottomasti parempi kuin monen ketjuhotellin sellainen.

Palvelu Clarionissa oli toimivaa ja ystävällistä, ja kaiken kaikkiaan viihdyimme oikein hyvin!

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM