BY THE DUBAI CREEK IN DEIRA

Dubai Deira

The Dubai Creek and Deira area, “the Old Dubai” is a busy and bustling area where the streets are filled with people and the traffic jam seems to be perpetual. It can be loud and a little chaotic, a far cry from the sleek and modern skyscrapers just a short drive away. Deira is a maze of narrow little streets, nooks and crannies and home to the gold and spice souqs in Dubai.

We went on a little stroll by the Dubai Creek and Deira one afternoon. I loved the atmosphere – the lack of Starbucks and other Western brands that dominate the rest of Dubai was so refreshing! In Dubai you’re surrounded by American and international brands all the time, so it’s easy to forget it’s actually Middle East.

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

We walked along the water – the abra traffic, the traditional water taxis – was quiet and a lot of the boats were parked along the pier.

I love the beautiful, turquoise dhows that transport merchandise along the creek. Piles and piles of boxes, sacks and a myriad of other objects containing all kinds of things are gathered on the pier, waiting to be loaded on or taken somewhere in Dubai.

Anything and everything being loaded on and off the dhows. In addition to these rice cookers, we saw mattresses, shower divider walls, fruit and sacks of rice in endless amounts.

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

Abras criss cross the creek non-stop and are the easiest shortcut to see both sides of it. You get on the boat at the abra station, tell the driver where you’re going and pay 1 DHS for the one-way ride. The abra drivers might even take you for a little private sightseeing for a negotiated price.

We only did a quick detour to the souq area this time and didn’t venture deeper into the area. Here’s a little glimpse for you anyway. ūüôā

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

Deira Dubai Creek

L√§hdimme er√§√§n√§ iltap√§iv√§n√§ k√§velylle Dubai Creekin varrelle ja hieman tutkimaan Deiran aluetta. Deira ja Dubai Creekin tienoo miellet√§√§n “alkuper√§iseksi Dubaiksi”. Se on valovuoden p√§√§ss√§ kiilt√§v√§st√§, lasisein√§isten pilvenpiirt√§jien Dubaista. L√§nsimaiset kaupat ja ravintolat, Starbucksit ja ostarit loistavat t√§√§ll√§ poissaolollaan. Yhdest√§ kaupasta haetaan riisit ja jauhot, toisesta hedelm√§t, kolmannesta liha.

Dubai Creekin yli siksakkaavat perinteiset puiset vesitaksit, abrat. Yhdensuuntainen matka joen yli maksaa dirhamin (n. 0,25 e), ja veneen kyytiin pääsee abra-laiturilta veden äärestä. Jos ajankohta on rauhallinen, abran kuljettajalta voi kysyä mahdollisuutta omaan sightseeing-risteilyyn jokea pitkin Рhinnasta toki kannattaa sopia etukäteen.

Creekin vartta kävellessä ei voi olla huomaamatta myös isompia puisia dhow-veneitä, jotka kuljettavat tavaraa ylös ja alas jokea Deiraan. Niillä puretaan esimerkiksi satamaan saapuvien rahtilaivojen antia. Lasti puretaan laituriin, josta se jatkaa matkaansa johonkin päin Arabiemiraatteja. Riisinkeittimiä, hedelmiä, huopia, suihkuseiniä ja loputon määrä riisisäkkejä odottelivat tälläkin kertaa noutajaansa erilaisiin kasoihin ja pinoihin koottuna.

Dhow’t ovat koristeellisia ja kauniin turkooseiksi maalattuja. Niiss√§ n√§kyy kaunis ajan ja k√§yt√∂n patina. Miehist√∂n voi n√§hd√§ kannella torkuilla, siivoamassa tai juttelemassa ty√∂nteon lomassa.

Jatkoimme kävelyä muutaman korttelin Deiran puolelle, vaikka pidemmälle soukeihin emme tällä kertaa ehtineet. Iltapäivän tunnelma oli normaalista poiketen seesteinen ja porukkaa harvakseltaan. Täällä todella tajuaa olevansa Lähi-Idässä, vaikka muualla kiiltävässä Dubaissa se saattaa hetkittäin unohtua. Suosittelenkin ehdottomasti tutkimusretkeä Deiraan. Sieltä löytyvät mauste- ja kulta-soukien lisäksi maan historiasta kertovat museot ja Grand Mosque, vihreäksi moskeijaksikin kutsuttu.

Deira & Dubai Creek. Metro: Al Ghubaiba 2, Al Ras or Baniyas Square.

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM