THE LEGENDARY JUMEIRAH BEACH

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach is probably a place that most people have heard of when it comes to in Dubai. When you actually try to comprehend where the place is, it gets kind of confusing. The name seems to refer to an array of places – Jumeirah Beach Residence, Jumeirah Beach Hotel, Jumeirah Beach Park…

In this post I’m talking about the Jumeirah Public Beach, north from the Jumeirah Beach Hotel and the Burj al Arab. To avoid things getting too straightforward, it is also called Kite Beach.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Because you’re probably now more confused than ever, let’s get to the point… Better late than never, right? We went for an afternoon walk on the beach last weekend. It was actually supposed to be a run, but the heat and humidity changed the plans for us, which was actually a good thing because I had the time to take some photos.

Kite Beach is one of my favorite places to go running or walking, and it’s a local favorite as well. There is a running trail along the beach boulevard that stretches for a number of kilometers.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

If you’re into sports or water sports, I highly recommend what this beach has to offer. You can rent SUP boards at the Surf House, go diving, play volleyball or basketball or just enjoy the scenery and opt for the outdoor gym equipment scattered along the running trail.

I’ve never seen the beach get crowded, but we actually haven’t spent a beach day here yet. In a normal Dubai manner there’s plenty of cafés, juice bars, toilets and showers.

Parking gets a little tight and you might have to get creative, just make sure you don’t park in front of someone’s gate. Buses run along Jumeirah Beach Road and taxis are easy to find to get back from the beach as well.

Jumeirah Public Beach, Umm Suqeim

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Moni on kuullut Dubaissa sijaitsevasta Jumeirah Beachista nimen, mutta helposti jää hieman epäselväksi, millainen alue itseasiassa onkaan. Jumeirah Beach tuntuu täällä viittaavan moneen eri paikkaan ja vielä useampaan hotelliin.

Alue kattaa oikeastaan noin 25 kilometrin pätkän rantaviivaa Jumeirah Beach Residencesta ja Dubai Marinasta pohjoiseen, jossa sijaitsee Jumeirah Beachin yleinen uimaranta. Uimaranta alkaa Jumeirah Beach Hotelin ja Burj Al Arabin pohjoispuolelta, ja tuosta alueesta on tässä postauksessa kyse. 🙂

Jos muuten haikailee hotellia lomareissulle täältä päin, kannattaa olla tarkkana, missä päässä tätä parin kymmenen kilometrin rantaviivaa ollaankaan – ovat nimittäin melkoisen erilaisia. JBR on kuin oma kaupunkinsa, kun taas pohjoisempana on esikaupunkialueen tyyppistä ja kävellen ei välttämättä iltarientoihin lähdetä.

Asiaan palatakseni Jumeirah Beach – jota myös Kite Beachiksi kutsutaan – on yksi lempipaikkojani käydä lenkillä ja maisemia katselemassa. Näköalat Burj Al Arabille ovat vertaansa vailla, kuten myös harrastusmahdollisuudet rantakadun varrella.

Rantaa pitkin kulkee kävely- ja juoksureitti, jonka varrelta löytyy ravintoloita ja kahviloita sekä vessat ja suihkut rantapäivän viettoa varten. Urheilumahdollisuudet ovat loistavat – täältä voi lähteä sukeltamaan, vuokrata SUP-laudan tai liittyä vaikka mukaan lentopallo- tai korispeliin.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

En ole koskaan nähnyt rannalla olevan ahdasta – emme ole itse viettäneet täällä rantapäivää, mutta rantaviiva on sen verran leveä, että hyvin näyttäisi mahtuvan. Pysäköinti on täydempinä päivinä oma taiteenlajinsa, sillä isoa pysäköintialuetta rannalla ei ole. On kyllä kivempi, että rantakatua reunustavat villat eikä parkkialue.

Bussilla pääsee lähimmän ison tien, Jumeirah Beach Roadin varteen, josta kävelee muutaman minuutin. Takseja on yleensä aina helposti saatavilla, eli sellaisenkin löytää paluumatkalle helposti.

Jumeirah Public Beach, Umm Suqeim

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

sfsfsfrSave

Save

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM