5 TINY THINGS THAT WILL MAKE YOUR MORNINGS EASIER

How to make your mornings easier

Let’s just put it out there, I love mornings. That’s when I’m most productive and get things done. After 3 pm I’m pretty much useless, so I like to make the most of those precious early hours after waking up.

In this post I want to share with you five little things I do that make my mornings easier and help me accomplish whatever I need to before facing the rest of the day. Hopefully these will help and inspire you, too!

It's Selja

This is how my perfect morning would be like. I would wake up at 6 am after a good night’s sleep, exercise and have breakfast while watching Snapchat or Youtube or reading the morning paper (YES the good, ol’ physical newspaper). After showering I would get on with whatever needs to get done and get a whole load done before noon.

Because the world isn’t perfect and I have a lazy bone (or a few) in my body, this doesn’t happen 100 % on most mornings. But a lot of the time it actually does, and that is thanks to these five simple tricks that will help to make your mornings happy.

Syksy on tullut, mikä suurimmalle osalle meistä tarkoittaa paluuta takaisin rutiineihin. Pimenevät aamut ja syksyiset ilmat eivät kuitenkaan ole niitä helpoimpia, sen tietää jokainen suomalainen.

Silti aamut ovat minulle parasta aikaa, jolloin olen tehokkaimmillani. Luonnollinen rutiini minulle on aloittaa päivän hommat viimeistään seitsemän maissa, ja lopetella kolmen aikaan. Myöhään iltapäivällä ajatus alkaa minulla harhailla ja aivot alkavat jo vetää lonkkaa.

Paras aamu on sellainen, että herään kuuden maissa, treenaan ja syön aamupuuron katsellen samalla videoita YouTubesta tai lueskellen lehteä (paperiversio on ainoa oikea). Aamupäivän tunnit menevät nopeasti työn touhussa ja yleensä ensimmäisen kerran hoksaan katsoa kelloa puolen päivän aikaan.

Toki monina aamuina treeni jää välistä, mutta muuten tuo pieni aamurutiini saa päivän hyvin käyntiin. Jos aamut tuntuvat tahmeilta, alla viisi hyväksihavaittua vinkkiä sujuvampiin aamuihin!

ESTABLISH A ROUTINE LITTLE BY LITTLE

If mornings are painful, don’t try to change them 180 degrees the first thing. Start out by making one small change, like eating a snack if you tend to skip breakfast. After you feel comfortable with the first little thing, add another one in the mix.

You have to be comfortable with the routine that you’re setting up with, and that is not likely to happen overnight.

TEE RUTIINISTASI OMANNÄKÖISESI

Jos aamuherätykset ovat vastenmielisiä, älä yritä heti muuttaa kaikkea.

Tee yksi pieni muutos ensin, ja kun se sujuu, lisää perään toinen. Esimerkkinä, jos sinulla ei ole tapana syödä aamiaista, aloita totuttelemalla syömään jotain pientä.

Rutiinin pitää tuntua hyvältä, väkisin vääntäminen ei saa ketään hyvälle mielelle. Muutokselle pitää myös antaa aikaa.

How to make your mornings easier

SET THINGS UP THE NIGHT BEFORE

This will save up a ton of time, worry and frustration. If the stuff you need is scattered around or MIA, searching for it is guaranteed to make you annoyed and rushed in the morning.

So, pack that bag, lunch, gym clothes or whatever you might need to take with you the next day and place it somewhere near the door. Nothing is bound to ruin a day than forgetting your snacks or lunch. If you have them in the fridge for the night, write a note to remind you to bring them and place it on that door or your bag. Magic! Not.

VALMISTELE EDELLISENÄ ILTANA…

Pakkaa kamppeesi valmiiksi. Oli kyse sitten jumppakassista, eväistä tai käsilaukusta, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin lähteä aamulla paniikissa etsimään hukassa olevia tavaroita.

Minulla on tapana laittaa tarvitsemani tavarat lähelle ovea. Jos eväät täytyy muistaa ottaa jääkaapista, laitan lapun oveen jotta ne eivät unohdu. Mikään ei pilaa päivää varmemmin kuin kotiin unohtuvat eväät.

PLAN YOUR OUTFIT

Usually for us ladies this is a deal-breaker to make the mornings go smoother and without frustration. This is why you should put together an outfit already the night before. By planning your outfit I also mean laying it out and choosing the accessories and shoes. Unless you’re lucky to be living somewhere with perpetual sunshine, check the weather report and dress accordingly.

If your favorite shirt needs to be washed and you really want to wear it the next day, you’ll still have time to give it a whir in the washer and dry it too. Same goes for ironing.

If you plan to work out in the morning, pick that outfit too and everything you might need. Having everything packed is guaranteed to make the morning that much easier.

SUKELLA MYÖS VAATEKAAPPIISI JA VALITSE ASU

Tämä taitaa olla varsinkin naisten Akilleen kantapää. Asuvalinta on päivän tärkeimpiä, ja se saattaa vaikuttaa päivän mielialaan paljonkin. Tästä syystä tee se jo edellisenä iltana.

Jos haluat pukea lempivaatteesi ja se on pyykkikorissa, edellisenä iltana on vielä aikaa pyöräyttää se pyykkikoneessa ja kuivata. Jos suosikkipaitasi on ryppyinen, edellisenä iltana ehtii vielä kaivaa silitysraudan kaapista.

Aamutreenivaatteet on myös kiva kaivaa valmiiksi edellisenä iltana, niin sängynpohja houkuttelee vähemmän. 🙂 Omalla kohdallani vaatteiden valmiiksi laittaminen on melkeinpä pakollista, että aamulla on helpompi lähteä treenaamaan. Mitä helpommaksi asiat tekee, sen matalampi kynnys aamulla on päästä lenkkipolulle tai salille.

How to make your mornings easier

SKIP THE SNOOZE

Feeling rushed or sleeping too late will put unnecessarily stress you and leave you panicking and sweating for hours afterwards. So set that alarm painstakingly early and whatever you do, do not hit the snooze!

Your body will get used to waking up early, but this usually means you have to go to bed earlier, too. Your body will also adjust to this, believe me.

Because I’m a morning person, it is simply impossible for me to stay up late. I naturally get tired after 8 pm and most nights go to bed by 10 pm. This is also a routine thing, but it doesn’t mean you’re supposed to go to bed early for the rest of your life, every night. The routine will just make it natural for you to get back to rhythm after the weekend.

SKIPPAA TORKKU

Torkuttaminen on kryptoniittia! Vaikka aamuherätykset olisivat keskellä pimeintä talvea ikäviä, pakota itsesi nousemaan sängystä kellon soidessa.

Torkuttamisella harvoin saa aikaan positiivista vaikutusta päivään, päin vastoin. Myöhässä herääminen saa aikaan paniikintunteen, joka monesti kestää pitkälle päivään saakka.

Kroppa tottuu aikaisiin herätyksiin, ja yleensä illalla alkaa väsyttää aikaisemmin. Uskon, että vartalo kertoo miten paljon unta tarvitsee kulloinkin, kunhan sitä vain kuuntelee.

HAVE A MOMENT TO YOURSELF

Remember that I mentioned earlier having breakfast and reading the paper or watching Snapchat or Youtube? And that I love exercising in the morning? Those are my moments of relaxation in the middle of the morning routine.

Some people meditate, some take their dog on a walk, or whatever feels good. Lighting a candle on a dark and gloomy winter morning feels great for me, too.

Basically something that isn’t 100 % necessary, but will put you on a good mood and make you happy. I’m all about those happy things!

Do you have any favorite morning routines or habits, or is your only goal to get out of bed?

VARAA PIENI HETKI ITSELLE

Aamurutiinissani treeni ja rauhallinen aamupalahetki lehden tai videoiden parissa on rauhoittumista, joka valmistaa päivään ja saa hyvälle tuulelle. Haluan herätä aikaisemmin, jotta tämä ei jää aamulla väliin.

Jollekin toiselle hetken hengähdys voi tarkoittaa koiran lenkkeilyttämistä, meditaatiota tai aikaa meikata rauhassa. Joka tapauksessa jotain sellaista, joka ei ole 100 % tarpeellista, mutta joka saa hyvälle tuulelle. Jos on kynttilähullu kuten minä, kynttilän sytyttäminen aamulla on ihanaa pimeinä syys- ja talviaamuina!

Ovatko aamut sinulle helppoja vai houkutteleeko sängyn pehmeä syli? 🙂

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

Save

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

4 thoughts on “5 TINY THINGS THAT WILL MAKE YOUR MORNINGS EASIER

 1. I loved this post! I’m awful with mornings and I think I could definitely learn a few things from your list. Thanks for sharing 🙂 xx

 2. Ihania vinkkejä 🙂 Mää en ole yhtään aamuihmisiä. En yhtään. Herään kyllä mukisematta ja torkuttamatta (vitsi inhoankin torkuttamista!) vaikka kuinka aikaisin, jos täytyy, mutta en kertakaikkiaan nauti siitä. Tai koe olevani parhaimmillani. Musta tuntuu, että ajatus alkaa kulkea vasta puolenpäivän jälkeen!

  Mutta tuo kyllä auttaa tekemään aamuista kivuttomampia, että valmistelee edellisenä iltana. Asut ja vaikka aamupalatkin. Mulla ainakin jää helposti syömättä jos en ole valmistellut etukäteen ja se nyt ei ainakaan auta jaksamaan 🙂

  1. Heippa Kirsi!
   Suomen pilkkopimeät talviaamut eivät varmasti ainakaan helpota sängystä nousemista, se on fakta! Kiva jos tykkäsit vinkeistä, jos joku niistä helpottaa niin se on pääasia 🙂 Olen myös huomannut että aamupala on ihan must, ilman sitä olen kiukkuinen jo ennen puolta päivää.
   Kiva kun jätit kommenttia, kiitos siitä!

Comments are closed.