HOTEL GEEK: HOTEL INDIGO ROME

Hotel Indigo Rome

On our trip to Rome, we had the pleasure of staying at Hotel Indigo Rome on Via Giulia, and nothing about the stay could have been better. Without a doubt, this hotel is one of the best I’ve ever stayed at and definitely at the top of my favorites list.

Hotel Indigo Rome is a small boutique hotel located in a charming neighborhoor in central Rome, between the river and Corso Vittorio Emanuele II. You can find the hotel on Via Giulia, a quiet little street where most of the houses are centuries old – the street has been there since 1562.

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

The hotel has 60-something rooms, a bar, restaurant, a spa and even a rooftop restaurant as a bonus! There was a gym as well, but we preferred the outdoors and walking everywhere.

I loved the hotel immensely, and the only little downside to it was that there were not really any metro stations nearby. This is why we opted to walk because the buses were absolutely crammed. Rome is a beautiful city to walk around in, but my legs were really feeling it after a week!

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

So, what was great about Hotel Indigo Rome?

The staff. So. Friendly. We could not have felt more welcome upon every encounter with the staff. They are simply amazing! We were treated to welcome treats and some bubbly upon check-in, which made our day. So considerate!

The room. We had a superior room on the second floor. According to the gentleman at the front desk it was “the best one in the house”. Regardless of being the best or not, ticked all the boxes. The room was to die for, my pictures don’t really do it justice.

The room had a french balcony with double doors and a bay window. The Fiat 500 mural on the bedside wall had inspired the accent colors in the room. As a cherry on top, there was a small walk-in closet! I slept like a baby in the huge king-size bed, so no complaints whatsoever. I loved sitting on the lounge chair after a long day exploring Rome.

The bathroom was getting a little bit worn, but very clean with huge towels and robes as well as Etro toiletries.

The breakfast. Oh my goodness. The buffet was huge with a lot of local produce and delicacies. Just imagine sitting on the beautiful courtyard garden with an amazing breakfast plate, a cappuccino and the morning newspaper. I pretty much felt like I could have just sat there all day, every day.

The amenities. I already mentioned the Etro toiletries. In addition to that, the minibar soft drinks and beer were complimentary and replenished daily, as well as the two water bottles on the desk. In the superior rooms the movie channels are also complimentary.

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

The rooftop restaurant, which was a hidden gem! We had dinner up there on two nights. Excellent food that was casual enough to get our tummies full, and the live music was a nice surprise. It was mesmerizing to watch the sun set behind Roman rooftops.

Speaking of which, I recommend having a look at them if you have the chance, since there’s unexpected gardens and patios in almost every rooftop in this part of the city.

There’s really nothing more to it – don’t miss Hotel Indigo Rome if you’re a fan of small boutique hotels and exceptional, friendly service.

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Yövyimme Rooman reissullamme Hotel Indigossa, joka on pieni boutique-hotelli Tiber-joen ja Vittorio Emanuele-kadun välissä Via Giulialla. Pidin lyhyesti sanottuna ihan kaikesta vierailussamme, hotellissa ja sen ympäristössä. Tästä hotellista tuli ehdottomasti yksi suosikkejani.

Hotellin sijainti on kätevän kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä, vaikka se ei ihan keskustassa olekaan. Via Giulia on uskomattoman kaunis, vanha ja rauhallinen katu, jonka varressa oli upeita taloja toisensa perään. Hotellilta oli noin puolen tunnin kävelymatka Colosseumille, eli vartin verran “keskustaan”, jos Roomassa sellaista voi edes määritellä.

Jos jotain miinusta hotellista täytyy keksiä, sen lähellä ei ole kätevällä etäisyydellä metroasemaa – tästä syystä kävelimme melkeinpä aina. Bussit olivat heinäkuisessa Roomassa niin täyteen ahdettuja, ettei sekaan tehnyt mieli mennä.

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Hotel Indigo Rome

Tässä muutama juttu, joista pidin erityisen paljon hotellissa.

Henkilökunta. Meillä oli koko vierailumme ajan yksinkertaisesti erittäin tervetullut ja rento olo, mikä on mielestäni merkki hyvästä tunnelmasta ja palvelusta. Koko henkilökunta, vastaanotosta ravintolaan ja aamiaiselle, oli yksi toisensa jälkeen aidosti ystävällisiä ja erittäin huomioonottavia. Mieletöntä ja suurin syy sille, miksi homma vaan toimii.

Huoneemme oli superior-huone talon alkuperäisessä osassa, toisessa kerroksessa. Vastaanottovirkailijan mukaan “talon paras” – oli tai ei, aivan ihana se oli. Tilava, ranskalaisella parvekkeella ja erkkerillä. Niitä reunustivat valkoiset, ohuet verhot, joten sujuvasti kuvittelin joka aamu ikkunaluukkuja avatessani olevani pääosassa Roomaan sijoittuvassa romanttisessa komediassa.

King size-sänky, nojatuoli raheineen, vaatehuone ja riittävän iso kylpyhuone. Sängynpäätyseinällä oli naapurustolle ominainen Fiat 500- jonka turkoosi väri toistui kauniisti huoneen yksityiskohdissa.

Kylppäri oli hieman käytössä kulunut, mutta moitteettoman siisti. Isot pyyhkeet, muhkeat kylpytakit ja Etron kylpytuotteet kompensoivat tilan kuluneisuutta erinomaisesti. 😉

Aamiainen oli uskomattoman laaja valikoima perinteisiä hotellibrekun herkkuja, jossa lisänä oli runsaasti paikallisia tuotteita. Söimme joka aamu sisäpihalla, jonne olisin voinut jäädä nauttimaan croissantiani ja cappuccinoani vaikka koko päiväksi. Sisäpiha oli myös muiden hotellivieraiden suosikki, mutta ryysiksen tuntua ei tullut kertaakaan.

Pienet extrat. Työpöydälle tuotiin päivittäin kaksi isoa vesipulloa. Minibaarin virvokkeet ja oluet kuuluivat huonehintaan, samoin tv:n elokuvakanavat. Nämä eivät ole välttämättömyyksiä, mutta pieniä kivoja luksusjuttuja joista jää kiva mieli.

Söimme illallista hotellin kattoterassiravintolassa kahdesti. Näköala kattojen yli oli aivan huikea, puhumattakaan auringonlaskusta. Ruoka oli hyvää ja sitä oli annoksessa riittävästi. Ravintolassa kuulee kesäaikaan live-musiikkia pari kertaa viikossa, onneksi satuimme juuri toisena näistä illoista paikalle. Kiva paikka myös pelkästään drinksuille ja kesäillasta nauttimiselle!

Kaiken kaikkiaan Hotel Indigo Rome oli ihana elämys, eli vahva suositus mikäli olet lähdössä Roomaan!

FOLLOW MY ADVENTURES:
BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | SNAPCHAT: itsselja

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM