THE OUTLET VILLAGE DUBAI

Outlet Village Dubai

To me, outlet shopping is the best kind of shopping, because nothing beats a great find or a bargain. That is why I had trouble containing my excitement when I read that there is finally a proper outlet shopping mall in Dubai, the newly opened Outlet Village. There has only been one outlet mall until now in Dubai, and that one has never piqued my interest so much that I would want to go.

So, there was really nothing else to it than head on the E11 towards Abu Dhabi!

Outlet Village Dubai

Outlet Village Dubai

Outlet Village Dubai

The Outlet Village is located along Sheikh Zayed Road in Jebel Ali, take the Dubai Parks & Resorts exit. From Dubai Marina it was roughly a 30-minute drive. There is also a coach service from largest tourist locations in Downtown and for example JBR The Walk – you can find the schedule with a little googling.

The Outlet Village in Jebel Ali was opened in the beginning of September as a part of the Dubai Parks & Resorts development. A third of the mall is still in construction but will be open later this year.

Even though all of the shops were not open yet and the area still somewhat under construction, I was positively surprised with the amount of shops and brands available.

Outlet Village Dubai

Outlet Village Dubai

The mind-boggling aspect is that the mall is built to look like a real Tuscan village of San Gimignano, a UNESCO World Heritage site. I mean, what the heck? Who would come up with an idea that a mall needs to look like a Tuscan village? I guess nothing is considered too strange in Dubai… Despite this initial response, the place was pretty for a shopping mall and the atmosphere was nice, so no complaints.

We visited on a Friday before noon and it was pretty deserted, so a thumbs up for that one. Friday mornings and early afternoon is usually a great time to go shopping here, most people only go out on Fridays later in the day.

For food options at the mall, there was a collection of cute little food and coffee carts and a few restaurants, but no doubt the offering will grow when the rest of the mall is opened.

A bonus tip: the gourmet street food truck destination, The Last Exit, is located right next to the Parks & Resorts area, if you want to check that out on the same visit.

Outlet Village Dubai

Outlet Village Dubai

Outlet Village Dubai

So, what about the shops? Don’t miss these!

Coach – 30 % off this season’s goods caught my eye.

Priceless – Oh my goodness, the discounts on designer stuff… Lots of choice in casual designer clothes and denim, gowns and SHOES. The amount of Choos, especially! A multi-brand store with great selection.

Étoile – Another great multi-brand store. Tod’s loafers in a multitude of colors for 400 dhs (100 euro)?! I was so tempted to buy a pair, but luckily got some sense knocked into me. Valentino Rockstuds shoes and bags in seasonal colors if you’re into those. Lots of Polo Ralph Lauren for men… Didn’t really pay attention to women’s clothes because got so mesmerized by the shoes, to be honest.

Banana Republic – Reminded me a lot a factory store (if you’ve been to Key West in Florida, there’s a great one), a lot of stuff from the ending season. and good discounts. You’ll find staples like linen tees and blazers as well.

Lanvin – If you’re in need of the legendary Lanvin flats, buy them here. Beautiful array of colors, the basic ones around 800 dhs (50 to 75 % off). Had to get out of here fast before trying them on and the whole thing ending in a total destruction for my bank account.

Armani Outlet, Diesel, the Kooples, Maje, Michael Kors, Sandro, Giuseppe Zanotti, Ted Baker… The list goes on! In the unfinished wing there will be several sports brands and Galeries Lafayette outlet, which I will definitely need to pay a visit to.

All in all, I would definitely give this one a go if you’re looking for an easily approachable, smaller mall in Dubai.

Outlet Village Dubai

Outlet Village Dubai

Yksi yllättävimpiä juttuja Dubain kaltaisessa shoppailutaivaassa on ollut se, että täällä ei ole ollut kunnollista outlet-ostoskeskusta, jossa olisi kiinnostavia brändejä ja hyvä valikoima… Kunnes Outlet Village avasi ovensa syyskuun alussa! Tiedän, että ruudun toiselta puolelta löytyy muitakin outlet-shoppailua rakastavia, joiden matka tulevien kuukausien aikana suuntautuu tänne päin, eli toivottavasti tästä on apua ja inspiraatiota. 🙂

Outlet Village on osa Dubai Parks & Resorts-aluetta, joka sijaitsee oikeastaan keskellä aavikkoa Sheikh Zayed Roadin varressa, Abu Dhabin suuntaan ajettaessa. Dubai Marinasta ajomatkaa kertyi puolisen tuntia, eli Downtownista kannattaa varata 45 minuutista tuntiin.

Outlet Villageen pääsee myös bussilla suoraan kaupungin suurimmilta turistialueilta, kuten JBR:n The Walkin varrelta. Tällä hetkellä Outlet Villagen nettisivut ovat kaatuneet tai työn alla, mutta bussiaikataulu löytyy googlaamalla.

Alueelle valmistuu useita resorteja, huvipuistoja jne. Ei muuten niin minua kiinnostava paikka, mutta Outlet Village oli nähtävä. Siispä suuntasimme sinne perjantaina aamupäivällä. Outlet Villagen ympäristö oli vielä hieman keskeneräinen, samoin itse ostarista yksi siipi oli vielä kokonaan työn alla. Arvioitu valmistumisaika on tämän vuoden loppuun mennessä.

Kummallisinta ja samalla hienointa Outlet Villagessa on se, että se on rakennettu muistuttamaan toscanalaista San Gimignanon kylää, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista.

Tämä herätti etukäteen kummastusta, mutta toisaalta, Dubaissa pienellä ihmisellä on isompiakin ihmetyksen aiheita… Outlet Villagessa on helppo kulkea, sillä se on yhdessä tasossa. Paikasta löytyy kivoja pieniä ruoka-autoja ja kärryjä, joita näkyy täällä päin uudemmissa ostareissa paljon.

Outlet Village Dubai

Outlet Village Dubai

Entäs sitten ne kaupat? Valikoima oli ihan riittävä vaikka kaikki kaupat eivät vielä syyskuun lopulla olleetkaan auki. Tässä omat suosikkini:

Coach – 30 % ale tämän sesongin tuotteista

Priceless ja Étoile – multibrand-outleteja joissa päättyneiden sesonkien designer-tuotteita. Ensinmainitussa hyvät valikoimat farkkuja ja kenkiä. Étoilesta mukaan meinasi lähteä Tod’sin loaferit satasella, kunnes sain taottua päähäni järkeä. Étoilessa myös Valentinoa, Anya Hindmarchia, Poloa, Kenzoa jne.

Banana Republic – Jos olet sattunut käymään BR:n “factory outletissa”, tämä oli oikeastaan sellainen. Hyvä valikoima sesonkituotteita mutta myös perusjuttuja kuten jakkuja ja t-paitoja. Hyvät alet!

Lanvin – jos aikeissasi on ostaa perusballerinat Lanvinilta, tee se täällä. Paljon värivaihtoehtoja ja hyvä aleprosentti, ballerinoista vähintään 50 %.

Muita brändejä ja liikkeitä löytyi yllin kyllin, kuten Armani Outlet, Gap, Diesel, the Kooples, Maje, Michael Kors, Sandro, Giuseppe Zanotti ja Ted Baker. Myöhemmin tänä vuonna aukeavaan siipeen tulee lähinnä urheiluvaatekauppoja, mutta myös Galeries Lafayetten outlet, joka pitää käydä katsastamassa.

Kaiken kaikkiaan erittäin kiva ja helposti lähestyttävän kokoinen vaihtoehto Dubai Mallille ja Emirates Mallille, eli suosittelen ehdottomasti vierailua Outlet Villageen!

Outlet Shopping in Dubai | It's Selja

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM