MY EVERYDAY BEAUTY ESSENTIALS

I’ve always been excited to try new beauty products. A couple of years ago I thought I would never be that person who would repurchase the same products over and over again. Well, I guess we can just conclude that the age-old wisdom of never say never is true…

The love of trying new things hasn’t changed really, but there are few products I keep returning to. In this post I will tell you what they are!

Olen aikamoinen kauneus- ja meikkituoteintoilija ja kokeilen mielelläni uusia juttuja. Olen kuitenkin löytänyt joitakin suosikkeja, joista tykkään purnukka purnukan ja vuosi vuoden jälkeen. Tässä ne tulevat!

It's Selja

Dove Moisturizer
Dove Moisturizer

My favorites are the shea butter and gradual tanner, Summer Glow – although I believe the latter has new packaging and a new name, I got this one in the sale when they were just about to launch the new ones. whatever the name is, the product itself is just pure magic and works like a charm.

The Purely Pampering one smells great and moisturizes really well even in the winter. I have dry skin on my body and I have been religious about moisturizing every time I shower since I was a teen. The Finnish winters don’t exactly help because the air gets so dry and cold.

Doven vartalovoide tai pari on löytynyt kaapistani jo vuosia. Kokeilen rinnalla ja välissä muitakin tuotteita, mutta palaan silti näköjään aina näihin. Hinta-laatusuhde on erinomainen, samoin kosteutusteho myös talvisin. Jo pidempään olen käyttänyt näiden kahden komboa, eli Purely Pampering-versiota sekä Summer Glow’ta. Jälkimmäinen on ihan ässä, kun vartalolle pitää saada hienoinen päivetys.

Batiste Dry Shampoo

Batiste Dry Shampoo

The quality vs. price is hard to beat really, it’s that simple. I have tried pretty much every version of these. They all do the job equally well, no complaints! Dry shampoo is pretty much glorified corn starch, so I’m not going to buy anything more expensive just for the packaging.

Batisten kuivashampoot tulivat onneksi Suomeen saataville muutama vuosi sitten, sitä ennen hamstrasin niitä aina reissuista useamman purkillisen kerralla ja väänsin itkua niiden loppuessa. Olen kokeillut useimpia versioita, ja suosikit ovat tämä Heavenly Volume sekä vaaleanpunaisessa purkissa oleva XXL Volume. Hinta-laatusuhde jälleen aivan omaa luokkaansa.

Soap & Glory

Hair Bobbles

Because of my hair loss I like to pretty much only wear my hair up when I’m not wearing a wig. Hair bobbles are much more hair-friendly than regular hair ties. So happy that I eventually bought these!

Olin pitkään epäileväinen näiden “puhelinjohtoponnareiden” suhteen, sillä ajattelin että alopecian harventamassa tukassani ne olisivat liian löysiä ja valuisivat pois. Vielä mitä, näiden pienin versio on todella toimiva ja hiusystävällinen harvoille hapsilleni. Paluuta normaaliponnareihin ei ole näköpiirissä.

Soap & Glory Night & Flight Beauty Sleep Accelerator

I did a huuuuge Soap & Glory haul last month at Boots. After using this for a few weeks this is definitely a new essential. It’s so hydrating and I can feel the difference. As the name suggests, this is great for the plane as well. I wash my face before leaving and slather this on with some serum and eye cream and voilà, the AC don’t have nothing on this. The cream will not absorb 100 % like most night creams, but it won’t look greasy either.

Tämä on viimeisin löytö Bootsista, jossa syystä tai toisesta kaikki Soap & Gloryn tuotteet olivat mega-alennuksessa. Tämä voide on ihanan kosteuttava, sopivan paksu olematta rasvainen, ja kaikin puolin hoitaa hommansa mainiosti. Nimensä mukaisesti toimii erittäin hyvin yövoiteen lisäksi lentokoneen Saharaa muistuttavassa ilmanalassa.

As I was taking these pictures, I suddenly got graced by the presence of a photo shoot assistant who had opened the front door by herself. Believe it or not, she is a regular rescue cat that just has enough fur to fit two average cats.

Tässä kohtaa kuvia ottaessani paikalle saapui kuvausassistentti, joka oli neuvokkaan oma-aloitteisesti avannut ulko-oven itse. Uskokaa tai älkää, hän on löytökissa jossa karvaa on kahden peruskissan tarpeisiin. Asenne on kissamaiseen tyyliin anteeksipyytelemättömän valikoiva.

Hippu

Avene Eau Thermale

Avène Eau Thermale Spray

This is a cult classic and I’ve used quite a few of these in the last decade. It’s such a multi-tasking product! I use it underneath my make-up if I feel I need a little bit refreshment, over the make-up if I want it to look extra dewy. I also spritz in on my face on hot days to cool down. It will always feel cool on the skin because of the packaging, but it can also be stored in the fridge for an extra cooling effect.

Tämä purkki kuuluu vakkarikäyttöön, ja näitä olen vuosien aikana käynyt läpi monta monituista. Väitän, että tällä vedellä on oikeasti rauhoittava vaikutus, olkoonkin vaikka plasebo-efektiä. Käytän tarvittaessa meikin alla, päällä, kosteusvoiteen alla tai muuten vaan viilennykseen tai lisäkosteutukseen.

MAC Mineralize Skinfinish

MAC Mineralize Skinfinish in Redhead

I think this color was a limited edition years ago, but all the Mineralize Skinfinishes basically work as a pressed powder or a highlighter / blush like this one. It has a beautiful sheen to it and I usually add it over a blush to highlight. The champagne color works perfectly as a brow highlight as well.

Tämä on ehdoton suosikki jo muutaman vuoden takaa. Muistaakseni sävy oli jostain limited edition-mallistosta, eli en ainakaan äkkiseltään bongannut tätä enää myytävän. Käytän poskipunana tai korostustuotteena poskilla ja kulmaluulla. Todella kaunis, lämmin sävy ja ihana koostumus ilman kimalletta.

By now the photo shoot assistant got bored and decided to leave me.

Tässä kohtaa kuvausassistentti päätti ottaa hatkat, sillä hänelle ei tarjottu riittävästi virikkeitä ja seuraa.Hippu

MAC Eyeshadow

MAC Eyeshadow, Sumptuous Olive and Mythology

These two colors are by far my favorites at the moment. Mythology has a lot of glitter on it, but it’s beautiful on its own or paired with a dark brown. Sumptuous Olive is just the most gorgeous olive green with an accent of gold in it.

MACin luomiväreistä tuskin tarvitsee sanoa mitään, ne ovat useimmille tuttu kulttituote. Nämä kaksi sävyä ovat varsinkin kesän ja syksyn suosikkejani, joilla silmämeikki syntyy vaikka yksistään. Mythology on aika kimalteinen kuparinpunainen, Sumptuous Olive kultaan taittava oliivinvihreä.

Inglot Eyeshadow

Inglot Eyeshadow, Taupe

Inglot is a lesser-known Polish make up brand that takes after MAC quite a lot. This is the only product I own from them, even though their prices are reasonable and the products seem to be of good quality. Should head to the store to try something else as well! Anyway, this single eyeshadow is huge and a beautiful, taupe-y brown color with quite a lot of shimmer. So easy to blend and goes on the skin very smooth.

Tämä on ihme kyllä ainoa Inglot-tuotteeni, ja tätä kirjoittaessa jäin pohtimaan, miksi ihmeessä. Tämä vaaleanruskea on todella ihana ja monikäyttöinen sävy, jonka laadussa ei ole moitteen sijaa. Muistaakseni iso luomiväri maksoi alle 10 € muutama vuosi sitten, ja kulumista tuskin on tapahtunut ahkerasta käytöstä huolimatta.

What are your beauty essentials?
Mitkä ovat sinun suosikkituotteitasi?

PS. If you’re wondering what happened to my furry assistant, she returned after a while and was kind of ready to go back to sleep.

PS. Jos pohdit, mihin kuvausassistentin seikkailut jatkuivat – hän saapui pian takaisin retkeltään ja oli valmis päivän kolmansille torkuilleen.

Hippu

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

4 thoughts on “MY EVERYDAY BEAUTY ESSENTIALS

 1. I have never seen a cat with so much hair!! She is so beautiful!!

  I need to get better at moisturizing my skin. My biggest surprise when I looked in your makeup bag in Italy was that they were all brands I recognized. I thought for some reason they would all be foreign!

  1. She is a huge ball of hair but her fur is a really pretty color!

   I should use more Finnish products (I feel a little bad I don’t use them more), but I guess apart from those beauty brands are pretty universal. 🙂 Your skin isn’t too dry though, so I think you don’t have anything to worry about even though you didn’t moisturize regularly. And it’s a little bit different climate in Georgia!

 2. Muutamia samoja suosikkeja löytyy! Batisten kuivashampoon hinta-laatusuhdetta tosiaan on vaikea päihittää. Oma suosikkini on Tropical -tuoksu. Ja tuo Avenen vesi – sain sen joskus vuosia sitten lahjaksi ensimmäistä kertaa ja siitä hetkestä alkaen se jäi suosikiksi. En myöskään tiedä onko kyse vain lumevaikutuksesta, mutta se on ihanaa 😀

  Pakko vielä sanoa, että aivan upea tämä sun blogin banneri! 🙂

  1. Moikka Kirsi ja kiitos kommentistasi 🙂 Tykkään itsekin bannerista hurjasti!

   Batiste on kyllä hyvää tavaraa, siitä ei pääse mihinkään. Ja liekö sillä väliä, onko lumevaikutus tai ei kunhan on itselle mieleinen ja käyttökelpoinen tuote 🙂

Comments are closed.