8 STRESS-RELIEVING HABITS THAT WILL HELP YOU GET THROUGH IT

Suomenlinna

My work life has been more or less stressful for the past four years. To the extent where I have no idea what can be defined as “normal” anymore.

I’m sure a lot of you out there are and have been in the same situation for a variety of reasons. We all have different tolerance for stress – some thrive under pressure, while some prefer slow and steady progress. Whatever your stress threshold is, I want to share a few little habits that have helped me ease stress when I there’s just too much going on.

It's Selja | 8 Stress-relieving habits to help you through it

Here’s 8 habits that will help you make it through trials and tribulations as a winner.

 1. WHAT YOU’RE GOING THROUGH WILL TEACH YOU. A LOT.
  Whatever it is, it will make you learn. No matter what. “What doesn’t kill you, will make you stronger” might be a cliché, but it’s true.
 2. BREATHE
  Remind yourself to breathe. When you’re smack in the middle of getting panicked, take a breather.
 3. SHARE THE FEELING WITH SOMEONE
  When you’re feeling overwhelmed, it helps to say it out loud. Rant, cry, laugh, whatever you need to do. Lean on the people you trust and who you know will support you.
 4. DO MORE OF WHAT YOU LOVE
  Find a hobby that will occupy your thoughts in a relaxing way. Do little things that will make you happy. One of my little moments of joy is to eat my morning porridge with blueberries my mom has picked from the yard of our summer house. Another is to stop right in the middle of something and look at cute animal videos.
 5. LEARN HOW TO SAY NO
  You don’t have to be everything to everyone. There is a limit to what resources – time and energy – you have, for a reason. You have the right to be selfish. Use your energy sparingly for others’ benefit. Make it up to them when you have less on your plate.
 6. DON’T STRIVE FOR PERFECTION
  There’s no such thing as perfect. Perfection is subjective. Why try to get reach something that doesn’t really exist? I will generalize and say striving for perfection is common especially for us ladies.
 7. REFLECT
  When you’re in the clear, reflect back to the stressful time. People say you shouldn’t look back, but in my opinion it is essential. There’s a lot you don’t realize in the moment, but only by looking back. By reflecting your own actions and feelings you’ll see how much you’ve grown and learned in the process. Don’t forget to reward yourself a little and take a breather.
 8. THERE’S NO USE IN SHAME OR REGRET
  Even though it’s good to reflect, try to be neutral when doing it. Whatever the situation, you make decisions and actions based on what knowledge and resources you have available at that point in time. Keep the lessons in your heart and act differently next time, if necessary, but don’t beat yourself up.Suomenlinna
  Suomenlinna

Viimeiset vuodet työminäni on ollut monessa mukana. Jos jokaisesta uudesta työyhteisöstä ja tehtävästä saisi hatun, minulla olisi niitä jo hyllymetreittäin. Niitä on ollut niin monta, että on hankala enää tunnistaa, mikä on uralla “normaali” muutossykli. Se, että uuteen rooliin ja ympäristöön hypätään kuin liikkuvan junan kyytiin, on ollut minulle normaalia viimeiset neljä vuotta. Tämä on tuttua monille ikätovereille. Yhä useampi meistä ei halua tehdä työtä vain siksi, että se on työtä ja siitä saa rahaa – työn pitää tarjota haasteita ja sen pitää olla mielekästä.

Muutosten keskellä jokaisella meistä on kynnys, johon asti sietää stressiä. Toisille stressi on toimeenpaneva voima, jota tarvitaan siihen, että ylipäänsä ryhtyy hommaan joka pitäisi tehdä. Toisilla meistä vauhti on tasainen, mutta paras tulos syntyy silloin kun saa mennä eteenpäin ilman ylimääräistä hässäkkää.

Missä tahansa kynnyksesi on ja stressinaiheuttaja mikä tahansa, nämä keinot auttavat minua silloin, kun tuntuu etten enää pysy perässä.

 1. OLI KOKEMUS MIKÄ TAHANSA, SE OPETTAAJo näin vajaan kolmenkymmenen ikävuoden kohdalla voin todeta, että se mikä sillä hetkellä eniten ärsyttää ja harmittaa, opettaa samassa suhteessa. Virheitä saa ja pitää tehdä. Kliseistä ehkä, mutta totta. Mahtavinta on huomata jälkikäteen tehneensä jotain sellaista, mistä ei koskaan ajatellut suoriutuvansa.
 2. HENGITÄKun paniikki alkaa iskeä päälle, pysähdy ja hengitä. Kun saa happea, on helpompi laittaa asiat perspektiiviin.
 3. JAA TUNTEESIKun tuntuu vaikealta, avaudu oikein kunnolla. Valita, huuda, itke, mitä tahansa mikä helpottaa oloa. Pidä kuitenkin huoli, että kohde on oikea – sellainen henkilö, jonka tunnet ja johon luotat ja jolla ei mieluiten ole asian kanssa mitään tekemistä. Jonkun toisen objektiivinen mielipide laittaa asian useimmiten takaisin oikeisiin raameihin.
 4. TEE ENEMMÄN SITÄ, MIKÄ TEKEE SINUT ONNELLISEKSI

  Aloita kiva harrastus. Sellainen, joka vie ajatuksesi pois stressin aiheuttajasta. Tee keskellä päivää tai rutiineitasi sellaisia juttuja, joista tulee hyvä mieli. Minulle tällaisia ovat aamupuuron syöminen äidin keräämillä mustikoilla. Se on myös varmaa, että jos joku asia harmittaa niin söpöt eläimet videolla ovat oiva ensiapu.
 5. SANO ROHKEASTI EIÄlä ole kaikkea kaikille. Sinulla on omat resurssisi ja oikeus käyttää ne ensisijaisesti itsesi hyväksi. Kynttilän polttaminen molemmista päistä on muille karhunpalvelus.
 6. JÄTÄ TÄYDELLISYYDEN TAVOITTELU MUILLE

  “Täydellisyys” on subjektiivista. Asiat voi tehdä erittäin hyvin ja huolellisesti, mutta täydellisyyden tavoittelussa ei ole mitään järkeä.
 7. MUISTELE MENNEITÄ, HYVÄLLÄ TAVALLA

  Kun stressi helpottaa, muistele, mitkä olivat fiiliksesi matkan varrella. Miltä tuntui aluksi? Miten toimit? Miten tilanne ratkesi? Mitä opit? Muista, että ei ole koskaan huono idea palkita itseään 🙂
 8. HUS HÄPEÄ JA KATUMUS

  Yritä ajatella tilannetta taaksepäin neutraalisti. Toimit silloin niillä tiedoilla ja taidoilla parhaasi mukaan. Jos on opittavaa, ota se sellaisena ja toimi ensi kerralla toisin. Älä jää vellomaan häpeän tai katumuksen tunteisiin. Ne eivät ole rakentavaa energiaa, joka auttaa sinua eteenpäin.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM