TWO WEEKS WRAPPED UP

Iitti Lake Sunset

Here in Finland Vappu – the first of May – marks the end of winter and the transition to the warm season. The summer here is short, and everyone literally spends the following months outside if the weather is warm and sunny. It’s as if we’re all loading our batteries in the sun for the long winter.

I spent the first of May this year at my parent’s summer house in southeastern Finland. It is located along the Kymi River, and the sunsets there are simply pretty beyond words. This time too, they didn’t disappoint. Hence the amount of sunset pictures in this post!

Iitti Lake Sunset

Iitti Lake Sunset

Because the time has yet again flown by after I got from Dubai 1,5 weeks ago, here’s both weeks wrapped up.

I’M LOVING that the birds sing this time of the year. Going out in the morning, hearing them sing makes me instantly happy. It’s been such beautiful weather for the past week, sunshine and blue skies every day.

On a more superficial note, I’m also loving the sequined espadrille flats I bought last year, and so happy it’s warm enough to wear them again.

WHAT MADE ME HAPPY was of course being in Dubai. I also saw a ladybug this week! Do you remember letting them walk on your hand when you were little? Ladybugs were the only little creepy crawlies I wasn’t scared of as a child. ūüôā

I’M LOOKING FORWARD TO starting my open university studies. I enrolled in the Basic Studies in Psychology course, because I loved studying psychology in high school. The funny thing is, I really miss studying. Need to get book-hunting next week!

THE APP I’LL PROBABLY GET HOOKED ON is Snapchat. It’s a little challenging to get used to at first. After using it for a couple of days it’s more manageable. We’ll see if this is something I’ll start using on a regular basis.

I’M A LITTLE EMBARRASSED TO ADMIT, BUT… I’ve been watching the Finnish version of The Bachelor for the past five episodes. Even though it makes me cringe, I just can’t not watch it!

Iitti Lake Sunset

Iitti Lake Sunset

AIka on jälleen kulunut hurjaa vauhtia Dubaista paluun jälkeen. Säät ovat olleet ihanat, ja ainakin täällä Helsingissä ihmiset ovat siirtyneet suoraan kesään. Shortsit, sandaalit ja topit vaan vilisevät katukuvassa, jännä ajatella että vain pari viikkoa sitten täällä vielä satoi räntää!

Vietin vappua vanhempieni kes√§m√∂kill√§ Kymijoen varrella. Siell√§ on maailman kauneimmat auringonlaskut, jotka eiv√§t pett√§neet t√§ll√§k√§√§n kertaa. Oli ihan mahdotonta yritt√§√§ istua illallisp√∂yd√§ss√§, unohduin kuvaamaan melkein tunniksi auringonlaskun edetess√§ ja vaihtaessa v√§ri√§. Loppuhuipennuksena olikin pinkit hattarapilvet, jotka ovat ehdottomasti auringolaskubongaajan lempiantia. ūüôā

IHANINTA KEV√Ą√ĄSS√Ą on muunmuassa linnunlaulu. Aamulla tulee hyv√§lle tuulelle jo siit√§, kun ulos astuessa lintujen laulu on vastassa, muuten hiljaisilla kaduilla. Oli my√∂s parasta ottaa esille kes√§keng√§t! Lempikenk√§ni t√§ll√§ hetkell√§ ovat Tory Burchin paljettiespadrillot. Viime kes√§ oli huonoa k√∂ysipohjakenkien aikaa kun koko ajan satoi, jospa t√§m√§ kes√§ olisi parempi!

ILAHDUIN lepp√§kertun n√§kemisest√§. Pienen√§ oli parasta pit√§√§ leppist√§ k√§dell√§, jossa sen k√§velemisen juuri ja juuri tunsi. Leppikset olivatkin ainoita pikku√∂ti√§isi√§, joiden n√§kemisest√§ en hyp√§nnyt puolta metri√§ ilmaan…

ODOTAN avoimen yliopiston opintojeni aloittamista. Ilmoittauduin psykologian perusopintoihin, ja ensi viikon ohjelmassa onkin kirjojen metsästäminen kirjastosta tai Amazonista. En olisi uskonut haluavani jälleen opiskella, mutta nyt tuntuu siltä että en jaksaisi odottaa.

VIIKON KOUKUTUKSET ovat Snapchat ja Bachelor Suomi. Ensimmäinen, koska se on ideana hauska. Jälkimmäinen, vaikka myötähäpeä.

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM