THINGS A LONG-DISTANCE RELATIONSHIP HAS TAUGHT ME

Helsinki Spring Outfit

Helsinki Rock Church Appletree

Our life as a couple underwent a huge change and took a leap to the unknown in January. My significant other started a new job abroad and we had to adapt to living 4500 kilometers apart. For the first time in five years, we have had to learn to spend longer periods of time apart.

IT'S SELJA Things I have learned in a long-distance relationship

With a few months’ worth of experience under my belt, here’s what I’ve learned.

THANK GOODNESS FOR INTERNET
We talk on Skype every day after coming home from work. We have always used WhatsApp a lot no matter where we are, so we have naturally kept that up as well. Because that hasn’t changed, it’s easier to adapt to being apart.

DON’T LET YOURSELF STAY AT HOME TOO MUCH
Even when things are “normal”, both of us like staying at home, puttering around doing our own stuff. Now that we’re not together all the time, I’m taking the opportunity to see my friends more and do stuff with them.

Get a new hobby, study, read, spend your free time in a useful way. Autumn was right saying “when times get hard, you need a time-consuming hobby”. Hence, this blog. 🙂

DO STUFF YOU WOULD DO AS A COUPLE, ALONE
Going to the movies or for a coffee alone was weird the first time, but after making the initial decision to go it got easier. The feeling is only in your mind! People do stuff alone all the time, so you’re the only one paying attention to how weird it feels at first.

YOUR FEELINGS WILL GET MAGNIFIED WITH DISTANCE
Because I miss him, I know I am with the right person and what we have is something I want to hold on to.

Spending the time apart has given me perspective on my feelings and the future of our relationship, and that is what I appreciate the most.

HAVE THE NEXT TRIP BOOKED
It’s easier to have it to look forward to. I try to avoid being the person who waits for “all week for the weekend, and all year for summer”.

Still, knowing when we get to see each other the next time has helped me focus on my everyday life, and I haven’t had the need to be depressed about the distance between us.

DON’T DWELL
There’s no point. I’ve cried and felt sad, sure, but there’s just no need to rub it in. Of course I miss him, that goes without saying. I decided from the beginning that this time will teach me new things and I will enjoy it no matter what.

This experience will make me appreciate the our relationship so much more and it already has done so. I don’t want to take anything for granted, and this is a great reminder of that. You easily lose a part of yourself in a close relationship, so it’s a great opportunity to do stuff for you, and just you.

Helsinki Rock Church Appletree

Helsinki Spring Outfit

Helsinki Fredrikinkatu

ElÀmÀmme mullistui tammikuussa kertaheitolla, kun avomieheni muutti töihin ulkomaille. Melkein viiden vuoden yhteiselon ja neljÀn vuoden yhdessÀ asumisen jÀlkeen vÀlissÀmme oli yhtÀkkiÀ 4500 kilometriÀ.

Emme noiden melkein viiden vuoden aikana olleet erossa kuin maksimissaan viikon kerrallaan, joten tÀmÀn kevÀÀn aikana olen oppinut yhtÀ ja toista kaukosuhteessa elÀmisestÀ.

ONNEKSI ON NETTI
Toista olisi, jos kommunikaatio pitÀisi hoitaa kirjeitse tai kalliiden puheluiden vÀlityksellÀ! Puhumme SkypessÀ ainakin joka ilta, useimmiten muutamaankin kertaan.

WhatsApp on ollut kovassa kÀytössÀ aina, eli on lohdullista ettÀ edelleen voimme viestitellÀ samoin kuin molempien Suomessa ollessa.

OLE SOSIAALINEN
Olemme molemmat introverttejÀ, eli saatamme puuhata omiamme hiljaa ja keskittyneesti, vaikka olisimme samassa huoneessa. Se on hiljaista aikaa, jota me introvertit tarvitsemme latautuaksemme.

Nyt yksin ollessani olen kuitenkin nauttinut ystĂ€vien seurasta, ja pyrkinyt tapaamaan heitĂ€ useammin kuin normaalisti. YritĂ€n löytÀÀ uusia tapoja kĂ€yttÀÀ vapaa-aikaani hyödyllisesti ja enemmĂ€n luovasti kuin ennen. Siksi myös tĂ€mĂ€ blogi 🙂

TEE YKSIN SAMOJA JUTTUJA, JOITA TEKISITTE KAHDESTAANKIN
Vaikka en haluaisi aikuisena naisena, nÀin vuonna 2016, tÀtÀ myöntÀÀ, ensimmÀisellÀ kerralla yksin leffaan tai kahvilaan meneminen tuntui vÀhÀn orvolta. Se klassinen fiilis siitÀ, ettÀ kaikki tuijottaa, vaikka olen ainoa joka asiaan kiinnittÀÀ huomiota. Asioiden tekeminen vaihteeksi yksin on nautinnollista!

VÄLIMATKA VOIMISTAA TUNTEITA
… HyvĂ€ssĂ€ ja pahassa. Koska ikĂ€vöin, tiedĂ€n ettĂ€ tĂ€stĂ€ parisuhteesta ja henkilöstĂ€ haluan pitÀÀ kiinni. Aika erossa on antanut perspektiiviĂ€ omiin tunteisiin ja tulevaisuudensuunnitelmiin, ja sitĂ€ arvostan ehdottomasti eniten.

SITÄ JAKSAA PAREMMIN, KUN ON MITÄ ODOTTAA
IkÀvÀn tunnetta helpottaa, kun sÀhköpostissa odottelee lentolippu. YritÀn vÀlttÀÀ sitÀ, ettÀ odotan koko viikon perjantaita ja koko vuoden kesÀÀ. Silti tieto siitÀ, milloin nÀhdÀÀn seuraavan kerran auttaa keskittymÀÀn pÀivittÀiseen elÀmÀÀn. Kun aikaa jÀlleennÀkemiseen alkaa olla viikko, saa alkaa jo laskea öitÀ.

ÄLÄ VELLO TAI NYYHKI
Ei kannata. Toki vĂ€lillĂ€ itkettÀÀ ja olo on apea, mutta kierteeseen ei kannata jÀÀdĂ€. Koska pÀÀtös viettÀÀ aikaa erossa oli yhteinen, pÀÀtin ettĂ€ otan tĂ€mĂ€n ajan kokemuksen ja itsetutkiskelun kannalta. Nautin pienistĂ€ ja kivoista asioista vaikka vĂ€kisin! 😉

Suurin oppi ajasta kaukosuhteessa on se, ettÀ joka pÀivÀ muistaa olla kiitollinen. Toisesta ihmisestÀ ja yhteisestÀ elÀmÀstÀ. Ei voi enÀÀ ottaa itsestÀÀnselvyytenÀ sitÀ, ettÀ saa joka aamu herÀtÀ toisen vierestÀ. LÀheisessÀ parisuhteessa vÀistÀmÀttÀ hÀvittÀÀ palan itseÀÀn, ja tÀmÀ aika on minulle mahdollisuus viettÀÀ aikaa itseni kanssa. Kunnes ollaan jÀlleen yhdessÀ ja samassa paikassa.

Save

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

4 thoughts on “THINGS A LONG-DISTANCE RELATIONSHIP HAS TAUGHT ME

 1. Moikka! Eksyin sun blogiin ensimmĂ€istĂ€ kertaa ja ihan ensimmĂ€isenĂ€ tĂ€ytyy sanoa – kerrassaa ihastuttava banneri 🙂 Mutta pakko kommentoida vielĂ€ tĂ€hĂ€n postauksen aiheeseen.. Itse olen tĂ€ssĂ€ kymmenen vuoden yhdessĂ€olon aikana ollut ensin vuoden inttileskenĂ€ ja sitten vĂ€hĂ€n myöhemmin itse puoli vuotta vaihdossa ulkomailla ja olen kyllĂ€ samaa mieltĂ€ monien sun pointtien kanssa 🙂 netti tekee elĂ€mĂ€stĂ€ niin paljon helpompaa! Ja kun molemmat pitÀÀ itsensĂ€ kiireisenĂ€ niin nopeasti se erossaoloaika kuluu.. Tuohon tunteiden voimistumiseen liittyen – silloin nuorena, kun mieheni oli armeijassa huomasin myös sellaisen piirteen, ettĂ€ pitkĂ€n erossaolon jĂ€lkeen kun pÀÀstiin taas viettĂ€mÀÀn aikaa yhdessĂ€, tuli melkein aina riita! Silloin purkautui se kaikki ikĂ€vĂ€ ja tosiaan kahta normaalia kovempaa! Nyt vĂ€hĂ€n vanhemmalla iĂ€llĂ€ sitĂ€ ei enÀÀ tapahtunut, mutta todellakin pistĂ€n senkin tuon tunteiden voimistumisen piikkiin 🙂 Mutta kyllĂ€ sitĂ€ erosta selviÀÀ ja sen jĂ€lkeen ainakin me tiedettiin kahta kovemmin, ettei enÀÀ haluta olla kuin yhdessĂ€ <3

  1. Moi Kirsi! Kiitos paljon ihanasta kommentistasi ja kiva kun löysit 🙂

   Olet ihan oikeassa, tunteet purkautuvat jÀlleennÀkemisen hetkellÀ tavalla tai toisella. Omalla kohdallani olen huomannut, ettÀ monesti joko itkuna ilosta tai sitten sellaisena pöhkönÀ hymyilynÀ, siitÀ vaan ei tule loppua! Inttileskeys on kova paikka, varsinkin kun siinÀ vaiheessa on yleensÀ niin nuori, ettÀ se on aikamoista tunteiden vuoristorataa ja epÀtietoisuutta.

   TĂ€ytyy tulla vastavierailulle blogiisi 🙂 Ihanaa kesÀÀ!

  1. Thank you! Not long until summer holidays and he’ll be home for a month. So looking forward to that 🙂

Comments are closed.