DUBAI CITY WALK

Dubai City Walk

The newly opened City Walk got us interested driving past it one afternoon. We saw a long row of Mini cars lined up in front, all in bright colors. After a bit of Googling I found out they were a part of a car show, OverDrive Dubai. The exhibition was on its last days, so we headed over a little later and strolled around to see the cars and the mall itself.

OverDrive Dubai City Walk

Dubai City Walk

Dubai City Walk

It was pretty clear where the design inspiration for the area was from – London. It was a little bizarre, but cute!

There were a lot of modern houses being built around the mall. They looked beautiful, we’ll definitely have to head over again when the area is finished and filled with life. I love it that they are developing areas where European-style city living – leaving your car at home instead of driving everywhere – is possible and encouraged.

Dubai City Walk

Dubai City Walk Burj Khalifa

Even though the architecture on City Walk is very modern, I LOVED all the little colorful details and street art. There were all these cute little Instagram-worthy cafés and restaurants too. It was such a fun, inspiring atmosphere! Even the palm trees, little fire hydrants and balcony railings had knitted “sweaters” on them in a rainbow of colors. Why, I have no idea, but why not!

The conclusion is that we need to go back next time. Especially because they have a Geek Nation that I didn’t feel the need to visit at the time – now I obviously regret that decision…

City Walk Al Safa street, opposite to Al Khazan Park

Dubai City Walk

The links below are affiliate links. I may receive a small commission based on the clicks, at no cost to you. // Allaolevat linkit ovat mainoslinkkejä. Saatan saada niiden klikkauksista pienen komission.

Top River Island (similar)
Jeans Zara (similar ones I love)
Flats Repetto
Bag Gucci
Sunglasses Karen Walker

Dubai City Walk

Yksi Dubain “yllättäjistä” tällä kertaa oli City Walk, jonka ohi ajoimme ensin sattumalta. Huomion kiinnittivät rakennuksen edessä seisonut rivi värikkäitä Minejä. Pienen Googlailun tuloksena kävi ilmi, että City Walkilla oli käynnissä autonäyttely, joka vaikutti tutustumisen arvoiselta.

Pari päivää myöhemmin kurvasimmekin paikalle. Koko alue oli erittäin selvästi saanut innoituksensa Lontoosta, ja näytti osittain enemmän lontoolaiselta kuin kyseinen kaupunki itse!

Ulkoilmaostoskeskus oli vain osa City Walkia, ja sen toiselle puolelle on valmistumassa moderneja kerrostaloja. Alue näytti erittäin kutsuvalta ja eurooppalaiselta puumateriaaleineen ja kivetyksineen.On mahtavaa, että tällaisia alueita tehdään autojen täysin valtaamaan Dubaihin. Mielestäni kaupungissa asuessa ei pidä tarvita autoa ainakaan jokaiseen pikkujuttuun, vaan kodin lähistöllä pitää päästä asioille ja liikkumaan myös kävellen. On siis mielenkiintoista nähdä, millaiseksi alue muodostuu kun rakennustyömaiden tilalle tulee “oikeaa” elämää.

City Walk ja sen ostari oli todella kiva ravintoloineen ja kahviloineen, joista olisi epäilemättä löytynyt Instagram-materiaalia läjäpäin. Parasta paikassa oli kuitenkin sen värikkäät pikku yksityiskohdat – seinillä oli värikkäitä katutaideteoksia ja palmuilla, parvekkeilla ja minipaloposteilla oli kudotut villapaidat. Ei hajuakaan miksi, toisaalta miksi ei!

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM