INTERCONTINENTAL ABU DHABI

Intercontinental Abu Dhabi

We did a short trip to Abu Dhabi a couple of months back from Dubai. We stayed at Intercontinental Abu Dhabi and loved it!

Intercontinental Abu Dhabi is one of the most iconic hotels in Abu Dhabi. It’s located on the Western part of the Corniche, a short hop from Emirates Palace and Abu Dhabi Marina Mall. It’s a little to the side from downtown Abu Dhabi, on a beautiful little hill overlooking the sea.

We stayed for two nights and got to enjoy many of the hotel facilities. We had a double room with access to the Club Intercontinental Lounge, which served breakfast in the morning, snacks and afternoon coffee during the day, and canapés and drinks in evening. The hotel has restaurants and bars aplenty, most of them overlooking a little marina. There is a smaller pool next to the hotel health club, as well as a beach club with a large pool, a kiddie pool and a private beach. At the beach club there is a small gym and two beach bars as well, as well as one of the most iconic fish restaurants in the UAE.

Intercontinental Abu Dhabi

Intercontinental Abu Dhabi

We probably chose the only week when it was mostly cloudy and chilly in Abu Dhabi, so we didn’t really get to enjoy the pool and the beach as much as we would have wanted to. The beach club wasn’t crowded at all for obvious reasons, so we still had a relaxing time poolside, reading (wrapped in towels because it was so cold).

The room was spacious and clean and had everything we needed. It’s about the little things really – plenty of water bottles every day, large and fluffy towels, a comfortable armchair with an ottoman. I especially loved the bathroom layout – separate little rooms for the toilet and the shower and enough room. The only downside was that I felt like there wasn’t enough light and the light was too yellow. This is important, I’m sure you ladies are with me on this!

Intercontinental Abu Dhabi

Intercontinental Abu Dhabi

Intercontinental Abu Dhabi

We got a great deal on the Club Lounge access even though we did not stay in a Club room. It’s worth asking for a special offer, if you don’t have breakfast included in your rate. The breakfast buffet in the restaurant would have almost cost the same as the whole Club Lounge access. Maybe the Club Lounge had a more limited breakfast but compensated with snacks, coffee and drinks throughout the day.

The parking was complimentary and it was easy to find a spot even though the parking lot wasn’t huge. The beach club and health club access were also complimentary to hotel guests. The hotel health club was extensive and we had a good workout. There are also exercise classes available, complimentary to the hotel guests upon pre-registration, if I understood correctly.

Intercontinental Abu Dhabi

The staff was amazing, very friendly and helpful throughout our stay. They were courteous at all times, but also had a great sense of humor that I sometimes find missing in the service if the hotel is considered high-end or has a very business-oriented clientele. (This is the main reason why I usually choose boutique or something a little edgy over high-end or luxury.)

We were invited to the hotel’s piano lounge for a wine and cheese tasting, and it was such a wonderful night with live music and delicious treats. This was a great gesture that we appreciated a lot! It’s simple but true, the little details and gestures are that make the memories. All in all, we loved the hotel and would be very happy to return.

What kind of hotels do you prefer?

Kävimme nopealla vierailulla Abu Dhabissa. Tällä kertaa emme ikävä kyllä ehtineet kierrellä liiemmin kaupungilla, mutta jäipä jotain seuraavallekin kertaa! Hotellimme Intercontinental Abu Dhabi on yksi kaupungin perinteikkäimpiä ja ensimmäisiä hotelleja. Se sijaitsee Corniche-bulevardin ja Emirates Palacen läheisyydessä, oman poukaman rannalla.

Hotellista löytyi kaikki kaipaamamme palvelut ja enemmänkin. Olisimme halunneet lojua enemmänkin hotellin altailla ja rannalla, mutta viikonloppu oli harmillisen harmaa ja sateinen. Ensimmäisenä iltapäivänä aurinko näyttäytyikin, mutta seuraavana aamupäivänä pötkötimme aurinkotuoleissa pyyhkeisiin kääriytyneinä lukemassa. Kun suomalainen aurinkolomailee, se tehdään sitten vaikka pilvisellä säällä. 😉 Kuntosalin käyttö kuuluu huoneen hintaan, ja sali oli hotellin sellaiseksi erittäin kattava. Hotellilla pysäköinti oli maksutonta, ja paikka löytyi helposti.

Huonehintaamme ei kuulunut aamiainen, mutta saimme oivan tarjouksen Club Loungeen pääsystä. Noin pelkän ravintolan aamiaisbuffan hinnalla saimmekin nauttia Club Loungen palveluista ylimmässä kerroksessa. Tarjolla oli (varsinaista aamiaispöytää hieman suppeampi, mutta täysin riittävä) aamiainen, pieniä snackseja ja virvokkeita läpi päivän, ja illalla juomia ja kattava valikoima pientä suolaista.

Huone oli perinteinen, mutta erittäin siisti ja verraten hyväkuntoinen. Tilaa riitti sekä huoneen puolella että kylpyhuoneessa. Suihku, amme ja WC olivat kaikki erikseen, mikä oli loistava ratkaisu. Hotellin kylpyammeessa suihkussa käyminen on useimmiten hankalaa, ja kylpeminen ei houkuttele. Hyvät kylpytuotteet, isot pyyhkeet ja kylpytakit olivat huonevarustelun parasta antia. Meille tuotiin joka päivä runsaasti pullovettä, mikä oli viihtyvyyden kannalta erinomainen juttu – on tylsää lähteä metsästämään kauppaa pullovettä varten, jos muuten käyttää hotellin palveluita ja ravintoloita.

Valitsen yleensä lämminhenkisen boutique-hotellin siksi, että siellä palvelu on yleensä persoonallisempaa ja kokonaisuus helposti lähestyttävä. Oli ihana huomata, että henkilökunta Intercontinental Abu Dhabissa oli huumorintajuista ja rennohkoa, vaikka asiallista ja erittäin kohteliasta ja ystävällistä. Saimme esimerkiksi Club Loungen henkilökunnalta kutsun juusto- ja viinitastingiin alakerran pianobaariin, mikä oli ihana ele. Nimemme ja juomatilauksemme muistettiin, ja meidät huomioitiin joka kerta yhtä kohteliaasti. Aito välittäminen ja asiakkaan kohtaaminen on se, minkä hotellikokemuksesta muistaa vielä pitkään sen jälkeen, kun kaikki muu on jo päässyt unohtumaan. Siksi palaisin tähän hotelliin erittäin mielelläni!

Millaisista hotelleista sinä pidät?

FOLLOW MY ADVENTURES: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM